Gde kupiti vino na točenje

Gde kupiti vino na točenje

Q: Gde u Beogradu mogu da kupim vino na točenje?
(Dragana Vuković, Beograd)

A: Prema još važećem zakonu, da bi mogli da proizvodite ili samo pakujete i stavite u promet rinfuzno vino morate biti registrovani kao firma za tu delatnost, što minimalno iziskuje HASAP, tehnologa, adekvatne prostorije... S druge strane, javna je tajna da deo uglavnom manjih proizvođača prodaje vina na kućnom pragu na ovaj način. Oni veći na tržište plasiraju vina u beginboksu, koja možete naći u mnogim prodavnicama i supermarketima. U suštini to zapravo jeste kvaltetan rinfuz, s tim što je pakovanje takvo da predstavlja i zadovoljstvo kad koristite slavinicu ako je uvrštena u pakovanje.

rinfuza 5

Što se tiče klasičnog rinfuznog vina, moguće je kupiti ga preko malih oglasa na Internetu, pa do pijačnih tezgi. Osim vašeg ličnog ukusa, koji jeste bitan, glavna preporuka je da kupujete vina od registrovanih i prepoznatih proizvođača. Tako se preko oglasa reklamiraju veoma pristupačna i kvalitetna vina, crvene kupaže kabernea i merloa s osvojenim vrednim priznanjima, poput ona župske vinarije Mali podrum Gajić.

Ne treba smetnuti s uma ni to da postoji Udruženje vinara Beograd i da se veći broj beogradskih vinarija nalazi u krugu od nekih 40 kilometara od centra grada, te da se u nekim od tih vinarija takođe mogu kupiti vina na litar.

rinfuza 3

Konačno, jedan od regularnih načina da kupite točeno vino u Beogradu je vinoteka Revin u Ičkovoj 29 na Banovom Brdu, gde se belo i crveno vino točeno iz bureta može legalno kupiti i platiti na kasi. U prodavnici vam ga mogu zapakovati u ambalažu tipa beginboks ili čak onu koju sami donesete, a vino je iz izvrsnih srpskih podruma i najboljih vinogorja, od Levača, preko Fruške gore pa unazad. Vredi probati...

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama