wine-snob-d

Wine Snob

Život i priključenija Vinskog snoba

 

Kulturno pijanstvo

Čuo sam na jednoj degustaciji gospodina koji je, sav važan, izjavio za vino: „I miris i ukus”!
Bilo mi je smešno, jer sam se setio rečenice gospodina Voje Žanetića, od pre dvadesetak godina, koja je glasila: „I volan i točkovi”, a što je bila parodija reklame za automobil, smišljena kao kritika u to vreme veoma popularne reklame za kafu.

Opširnije...

Teška tradicija

Prošli su i poslednji trzaji leta. Vinogradi su ogrnuli šareno ruho predivnih jesenjih boja i samo još po neki entuzijasta, istrajan u želji da napravi vino kasne berbe, obilazi zaostalo groždje na čokotima, strepeći od zlog botritisa.

Opširnije...

Slaganje hrane, vina & budalaština

A i ja nemam šta pametnije da radim već čitam ove domaće internet magazine i samo se krstim.

Obratite pažnju: „S obzirom na to da ovo jelo ima određenu 'težinu', smatramo da uz njega odlično pasuje vino sa više cvetnih i tropskih aroma!"
Kakve veze ima aroma sa teksturom hrane?
Nikakve, ali glavni i odgovorni urednik magazina koji je specijalizovan za hranu i vino to ne zna, pa ga, verujem, stoga nije sramota da napiše tako nešto.

Opširnije...

Patriote od čokota

Sedim pre neki dan u Bayside u Majamiju i setim se da nemam vino za večeru. Prošetam se do ulice Flagler koja se nalazi u blizini, a u kojoj postoji nekoliko prodavnica alkoholnih pića, uđem u jednu od njih i posle kratkog razgledanja se odlučim za Bogle Sauvignon Blanc 2012. Već sam se bio odlučio da napravim palačinke punjene repom od jastoga, koji mi već duže vreme leži u zamrzivaču, u sosu od putera i baš sam hteo da kupim neki kremasti šardone, kad ugledah Bogle beli sovinjon.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama