Kineskinja u fruškogorskoj zemlji Tri sunca

Vrednoća je vrednost koja ne poznaje granice, to je siže novosti iz vinarije Fruškogorski vinogradi čiji je tim u svoje redove uključio pojačanje u liku (i delu) simpatične Kineskinje Vang Li kao glavnog tehnologa. Očekivanja su velika a nama se čini da na Alma Mons padinama u Banoštoru već kreće da stasava i realizuje se neka nova vinska filozofija.

Opširnije...

Savršena Jungić vertikala za jubilej

Čak osam berbi kaberne sovinjona bilo je ukras na neformalnom podsećanju da vinarija Jungić iz Republike Srpske ove godine slavi dvadeset godina postojanja. U društvu stručnjaka kakav je Darel Džozef, distributera, prijatelja, saradnika i porodice okupljenih oko stola, vlasnik vinarije Željko Jungić je, koristeći kaberne i odgovarajuće sledove hrane kao medijum, ispričao čudesnu priču teroara i prelepih vinograda na Markovcu.

Opširnije...

Ekstremni sovinjon s Pohorja

Mala vinarija M-enostavno dobra vina s Pohorja, nedaleko od Maribora, jedna je od danas najcenjenijih u Sloveniji. Vinariju je 2009. godine pokrenuo Gregor Mikuž uz pomoć supruge Tjaše s idejom da nastave porodičnu tradiciju u novom ruhu i sa novim brendom, te da naprave moderno vrhunsko vino po kojem će biti svuda prepoznati. Za sada to najviše uspevaju sa sovinjonom Extreme za koji su dobili više značajnih priznanja, te zlatnu medalju na Decanteru za berbu iz 2020. godine.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed