Moja vinska Dolce Vita

Bila sam ove godine po treći put u Veroni na Vinitaly. Više od 4.600 izlagača na nekih 100.000 metara kvadratnih i sa preko 120.000 posetilaca u vrhunskim italijanskim cipelama (i veliki broj Kineza u veoma diskutabilnim cipelama), sve zajedno, nesumnjivo jedan od najzanimljivijih vinskih događaja u Evropi.

Opširnije...

A kog vina se vi plašite?

Nedavno na jednoj prijatnoj degustaciji prijatelj vinski profesionalac rekao mi je da pri predstavljanju nekog vina ljudi znaju do te mere da preteraju sa stručnim izrazima, terminologijom, istorijom i kompleksnošću samog vina da to neminovno svakog prosečnog vinskog entuzijastu uplaši.

Opširnije...

Kako (ne)postati vinski snob

Dok sam bila u maminom stomaku preko pupčane vrpce dobijala sam besprekorno ohlađen šardone, dozvoljenu čašu dnevno. Onda sam na flašicu (naravno Riedel) dobijala samo vrhunske bordo kupaže, sve dok za 18. rođenan nisam dobila kadu napunjenu Moetom da uđem tako ponovo rođena u veličansteni svet vina.

Opširnije...

Vodimo vinsku ljubav, a ne rat!

U poslednje vreme isplivala su raznorazna nezadovoljstva po pitanju nekih dugo očekivanih vinskih događaja, izostanka „velikih“ vinarija, izrečene su neke teške reči o osvojenim priznanjima i nagradama, digla se hajka oko radionica, tuđih žena, akreditacija, pričalo se štošta iza leđa i naslađivalo ponekim neuspehom.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed

Online prodvnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama