Emotivna strana vina

Kada proučavamo vino obično odmah na nosu tražimo aromatiku i prepoznajemo sortnost, dok u gutljajima na nepcu pokušavamo da dokučimo tehničku preciznost. Komentarišemo kiseline, tanine, voćnost, herbalnost, alkohole i slično. Zapravo tražimo sve ono što smo naučili o vinima, pa neretko želimo u nekoliko rečenica da pretočimo svo znanje koje imamo.

Opširnije...

Škrlet i štikle

Nije nemoguće obuti štikle i otići do vinograda, dapače vrlo je zanimljivo. Ženska strana vina je i u tome da u svakom trenutku treba biti modno osvešten, pa možda čak kombinovati štikle s određenim vinom. Uz lepršava vina možda idu neke jednostavnije štikle, uz ona jača malo glamuroznija?

Opširnije...

A kog vina se vi plašite?

Nedavno na jednoj prijatnoj degustaciji prijatelj vinski profesionalac rekao mi je da pri predstavljanju nekog vina ljudi znaju do te mere da preteraju sa stručnim izrazima, terminologijom, istorijom i kompleksnošću samog vina da to neminovno svakog prosečnog vinskog entuzijastu uplaši.

Opširnije...

Kako (ne)postati vinski snob

Dok sam bila u maminom stomaku preko pupčane vrpce dobijala sam besprekorno ohlađen šardone, dozvoljenu čašu dnevno. Onda sam na flašicu (naravno Riedel) dobijala samo vrhunske bordo kupaže, sve dok za 18. rođenan nisam dobila kadu napunjenu Moetom da uđem tako ponovo rođena u veličansteni svet vina.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed