Zavoditi treba večno

Zavoditi treba večno

Najveći saveznik vaše nove ljubavi moglo bi biti upravo vino. Samo je važno znati odabrati pravo, za pravu osobu i pravu priliku.

Pre svega važno je naučiti pravilno držati čašu, jer čaša vina u ruci može izgledati vrlo sexy i zavodljivo. Po vinskom bontonu čaša se drži za nožicu kako ne biste zagrejali vino i ostavili tragove prstiju, ali i kako bi lakšim i nežnim pokretima zavrteli vino u čaši. Nastojte imati i ruž koji ne ostavlja tragove. Koliko god vam deluje zavodljivo ostaviti trag crvenog ruža na rubu čaše, izbegavajte to.

Dok sipate vino, flašu držite za samo podnožje i imajte na umu pravilo da se toči manje od pola čaše. Puna čaša vina nikako ne izgleda lepo i onemogučiće vinu disanje. A protivi se i vinskom bontonu. Dame se uvek drže bontona.

Penušava vina idealna su za početak romantične večeri. Mehurići koji perlaju u uskoj čaši ostavljaju utisak elegancije, prefinjenosti i glamura. Mali i lagani gutljaji uz tihu muziku i nežne poglede delovaće vašem partneru veoma zavodljivo.

Dostojevski kaže: „Tajna čovekovog života nije u tome da samo živi, već u tome zašto živi.“ Tako i tajna dobrog vina nije u tome da ga samo pijemo, već zašto, i s kim ga pijemo.

Bela vina su lepršava, zaigrana i zanimljiva, pa bi bila dobar izbor nakon uvodnog penušavca. Uz njih svakako treba izabrati neke vesele muzičke tonove. Opustite se, nasmejte i uvek pazite da ne popijete previše jer to nikako neće biti zavodljivo.

Crna vina su ozbiljnija, svakako ih treba ostaviti za kraj večeri, za final touch. Otkrivajte s partnerom aromatiku vina, videćete koliko može biti zanimljivo i uporedite da li osećate iste arome u vinu. Možda tako otkrijete sličnosti i kompatibilnost. Vina pričaju univerzalni jezik, mogu vam dati pregršt tema koje ćete satima analizirati.

Otkrijte koje sorte voli vaš partner i upijajte te informacije za svaki sledeći put kada ga želite opet zavesti. Mislite da je dovoljno da ga jednom zavedete? Varate se. Zavoditi treba večno. To rade i dobra vina, zavode nas svaki put kad se ponovno sretnemo.

nazad na vrh

Srodni tekstovi