Zavoditi treba večno

Zavoditi treba večno

Najveći saveznik vaše nove ljubavi moglo bi biti upravo vino. Samo je važno znati odabrati pravo, za pravu osobu i pravu priliku.

Pre svega važno je naučiti pravilno držati čašu, jer čaša vina u ruci može izgledati vrlo sexy i zavodljivo. Po vinskom bontonu čaša se drži za nožicu kako ne biste zagrejali vino i ostavili tragove prstiju, ali i kako bi lakšim i nežnim pokretima zavrteli vino u čaši. Nastojte imati i ruž koji ne ostavlja tragove. Koliko god vam deluje zavodljivo ostaviti trag crvenog ruža na rubu čaše, izbegavajte to.

Dok sipate vino, flašu držite za samo podnožje i imajte na umu pravilo da se toči manje od pola čaše. Puna čaša vina nikako ne izgleda lepo i onemogučiće vinu disanje. A protivi se i vinskom bontonu. Dame se uvek drže bontona.

Penušava vina idealna su za početak romantične večeri. Mehurići koji perlaju u uskoj čaši ostavljaju utisak elegancije, prefinjenosti i glamura. Mali i lagani gutljaji uz tihu muziku i nežne poglede delovaće vašem partneru veoma zavodljivo.

vino je zavodljivo

Dostojevski kaže: „Tajna čovekovog života nije u tome da samo živi, već u tome zašto živi.“ Tako i tajna dobrog vina nije u tome da ga samo pijemo, već zašto, i s kim ga pijemo.

Bela vina su lepršava, zaigrana i zanimljiva, pa bi bila dobar izbor nakon uvodnog penušavca. Uz njih svakako treba izabrati neke vesele muzičke tonove. Opustite se, nasmejte i uvek pazite da ne popijete previše jer to nikako neće biti zavodljivo.

Crna vina su ozbiljnija, svakako ih treba ostaviti za kraj večeri, za final touch. Otkrivajte s partnerom aromatiku vina, videćete koliko može biti zanimljivo i uporedite da li osećate iste arome u vinu. Možda tako otkrijete sličnosti i kompatibilnost. Vina pričaju univerzalni jezik, mogu vam dati pregršt tema koje ćete satima analizirati.

Otkrijte koje sorte voli vaš partner i upijajte te informacije za svaki sledeći put kada ga želite opet zavesti. Mislite da je dovoljno da ga jednom zavedete? Varate se. Zavoditi treba večno. To rade i dobra vina, zavode nas svaki put kad se ponovno sretnemo.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama