Đorđe Stojšić: Sremski vizionari iz Šišatovca

Vinarija Chichateau prvi je ozbiljno dobar vinski garažni projekat tog tipa u Srbiji koji je po čuvenju i broju hektara prerasla ideju šupe sa dva tanka i par PVC buradi. Njihov šardone Chi 2016 poneo je naziv najboljeg belog vina Srbije 2020. godine, a prava armija domaćih baka prosto obožava Đorđa Stojšića, suvlasnika i winemakera u vinariji jer je sa svojom ekipom spakovao roze Pink Punk u klaker bocu sa zatvaračem idealnu da se u njoj kasnije čuva paradajz i ostali sokovi!

Opširnije...

Mladen Dragojlović: Moj pristup je održivo vinogradarstvo

Ako je suditi po priznanjima sa svetskih ocenjivanja vina, Mladen Dragojlović je danas verovatno najnagrađivaniji srpski enolog. Uz sva ta priznanja za svoj rad ovaj mladi stručnjak u poslednje vreme privlači pažnju i time što je počeo da radi vina za porodičnu vinariju Đoković koju je u Šumadiji pokrenuo stric proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, te činjenicom da ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na nedavno održanom vinskom sajmu Open Balkan Wine Vision predstavio kao „najboljeg enologa u Srbiji“!

Opširnije...

Matija Vlahović: Vina iz skrovitog raja

Svega nekoliko kilometara od Rume nalazi se vinarija Komuna kao jedno od najlepših mesta za ljubitelje vinskog turizma. Za vinski začin, nešto novo i neobično brine se mladi vlasnik, ekonomista Matija Vlahović koji na prvi pogled pre podseća na lidera kakvog svetskog rock benda nego na mušičavog vinara. No čekajte samo dok ga vidite u akciji i probate oranž koji će ovih dana na police.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed