Supermarket: Šank restoran

Supermarket: Šank restoran

Kad poželite drugačije, jedinstveno, konceptualno: tu je Supermarket restoran u sklopu Supermarket Store, Višnjićeva 10. Mogućnost da se stotine neobičnih upotrebnih i ukrasnih predmeta a la primenjena umetnost razgleda i kupuje u šopu dok čekate suši za koji garantuju da je unikat u Beogradu, jer se ništa od namirnica ne nabavlja u Srbiji, zanimljiva je već sama po sebi.

supermarket-1Sasvim je moguće da je šank u Supermarketu jedan od najdužih na Balkanu. Baš kao i to da su duboke, kožne fotelje nanizane ispred njega, jedne od najudobnijih u Beogradu. Tu se u svako doba možete osvežiti prirodnim sokovima u desetak raznih kombinacija, po sopstvenoj mašti. U stvari, ovde ne postoji sok u flašici, osim gaziranih, a i to planiraju da promene! Sve je biljno, ceđeno, sveže. Poseban akcenat je na kućnim koktelima kreiranim u korelaciji sa nazivom restorana. Imaginativnu koktel kartu sa autorskim potpisom Bobana Vukovića i Radovana Pantelića krase klasični napici sa akcentom na London school. Šampanj infuzije, sa svežim voćem, konjakom, ali i likeri poput absinta sastavni su deo ponude.

supermarket3Sjajne audio & video mogućnosti, otvoren prostor, neprekidni dotok web informacija za stolovima pružaju savršen bekgraund za raznorazne aktivnosti. Namenski je enterijer tako uređen da sve može da se pomeri, iskombinuje, pa se uprkos povremenim dešavanjima zatvorenog tipa, kompletan restoran nikada ne rezerviše. 90 mesta za stolovima, tridesetak za šankom i bašta, idealna su pozornica za vinske žurke i promocije.

Najjeftinija vinska karta na Dorćolu

Pošto su uvoznici vina, u Supermarketu tvrde da su među najjeftinijima u ovom delu Beograda. Pored kvalitetne italijanske, francuske, čileanske, portugalske, slovenačke i hrvatske ponude (što predstavlja nekih 40-50 etiketa) postoji i šest raznih vrsta vina (kvalitetno & stono) na čašu, uključujući i proseco. Ali ovde se može probati Port Vintage porto, 25 godina stara Caprai Sagrantino di Montefalco Riserva, poneki Moet (5.500 rsd) ili Louis Jadot Grand Cru. Naravno uz veoma kvalitetni i dostupni Undurraga Cabernet Souvignon – 794 rsd ili sjajni Norton Malbec Reserva (1.404 rsd).

supermarket-2Bazična potreba Supermarketa da iznenađuje čak i redovne posetioce odlikuje se u svakom segmentu. Šef kuhinje, „Holanđanin sushi-majstor lutalica“ Sem Feldher kreirao je internacionalan i poseban fuzi & sushi meni, a selekcije raznoraznih sendvičića su prava prirodna i zdrava poslastica ubrzanim biz-men-ima. Koncept ove otvorene kuhinje je takav da nijedna namirnica ne stoji, sve se izbacuje momentalno. Osoblje je drugačije, mlađe u odnosu na većinu konkurenata, opuštena je varijanta, ne postoji stegnutost, sve je dozvoljeno što je srcu prijatno. Pogotovo kad je ambijent u pitanju. I pre prvog snega postavljeni su specijalni reflektori da obasjaju pahuljice, a proširenje letnje terase uveliko se projektuje. Za to vreme, tokom radnih dana ambijent muzika opušta goste, petkom i subotom nastupa DJ, a nedelja je rezervisana za live Jazz branč. Band Naked coolira od 13:30 do 17 časova.

supermarket-05Čini se da poslastice ovde uživaju posebnu pažnju. Unikatne sladoled kreacije u kombinaciji sa nanom, marcipanom, kolač sa lepljivim karamelom i sladoledom od vanile iz koga se vanila bukvalno cedi. Kokos i vanila sa musom od crne čokolade i kuglicama od pistaća, sjajni braunisi, ili čokoladni sufle sa višnjama koji se najduže pravi (15 minuta) ali je najtraženiji. Možda zato što pruža "najjači ukus". Idealan za četvoročlanu porodicu, ili - par velikih zaljubljenih sladokusaca je Grand desert, varijanta za 540 dinara na crnom keramičkom platou gde su okupljeni svi mogući deserti. A tek sveže seckano voće sa pravom čokoladnom fontanom u koju umačete voćkockice?!

nazad na vrh

Srodni tekstovi