Vapiano: Nema „a la cart" al' ima „la kartica”

Vapiano: Nema „a la cart" al' ima „la kartica”

Vapiano koncept posluživanja precizan kao nemački sat a mediteranski slastan, očas je združio goste i vrhunske kuvare u hladu maslina na ušću Save i Dunava

Ukoliko vam je hedonistički motor ostao bez goriva u predgrađu Testeninopastopizza, lako, brzo i uspešno ćete ga dopuniti na Vapiano pumpi. Sve što vam treba je čip kartica koju će vam na II spratu tržnog centra Ušće uz osmeh uručiti na ulazu. I to bez potpisivanja ikakvih dokumenata...

Vapiano-net-LŠta treba znati: Vapiano koncept  je potekao iz Nemačke; sve se priprema na maslinovom ulju; sve je spremno za 5 do 7 minuta; svaki jelo ima vaš individualni potpis jer u njemu učestvujete barabar sa stručnjacima mediteranske ishrane; testenine se "rađaju" pred vašim očima; prisustvo drvenih dečijih stolica raznih veličina ukazuje da ovde obeduje ljudski rod od 1 - 100 godina na sopstveno zadovoljstvo i uz moto: ko opušteno ide kroz život, živi zdravije i duže!

vapiano-kuhinjaPo konzumiranju "prve pomoći" - espreso sa limunom (protiv glavobolje) ili "Bloody Mary" koja leči sve, jasno se primećuje težnja milanskog dizajnera Mateo Tuna da prostor  od preko 800 kvadrata koloritom i teksturom podeli na: udobni kožni crveni barski lounge deo gde struje vruća ljubavna i ostala dogovaranja preko deserata i vina koje se može naručiti na čašu; i onaj drugi, prepun blistave hrastovine, večitog zalaska sunca, laganog jazzy ritma i sveprisutnih aroma svežeg začinskog bilja.

bar-Vapiano-net-LVapiano je spoj istina: bez inovacije nije zanimljivo, a kvalitet je u tradiciji! Zato se ovde pizza peče na kamenoj podlozi, a testenina proizvodi u mašini specijalno dizajniranoj za svaki od 60 Vapiano restorana u svetu. Čitav tok proizvodnje posmarate kroz staklene zidove pasta manifatture pre nego što ćete odabrati "stanicu" na kojoj ćete naručiti jelo i učestvovati u komponovanju gastronomske čarolije. Iza šanka dugog gotovo polovinu košarkaškog igrališta vaše odluke iščekuju vrhunski kuvari kraj vrelih vokova. Osnovnu pastu, pizzu, salatu nadogradićete nošeni krilima mašte. Na pačije grudi, škampe, biftek, med od akacije, italijanske kobaje, dodaćete dragulje pinjola, bosiljka, badema, čilija. Pa zasesti ispod jedne od četiri masline koje predstavljaju glavne tačke okupljanja sve dok nakon par minuta biper koji vam je neko gotovo neprimetno gurnuo u ruku ne zazvoni. Vaše remek-delo je spremno i puši se! Mit da prosečan Balknoid neće pristati na ovaj vid samoposluživanja nakon samo nekoliko dana od otvaranja restorana pao je zauvek u vodu. U dubini duše, svi smo mi strasni kulinari, a uživanje je još veće kad vam kelner ne stoji nad glavom. Jednostavno, "trošak" se nevidljivo piše na čip karticu koju će vam na izlasku rado zameniti za tačnu protivvrednost. Ostaje samo da kao kavaljer pokupite kartice od svih koje ste pozvali ovamo kako bi im pokazali čudo moderne umetnosti obedovanja. Ili još bolje, neka plati svako svoje!

EXTRA: Dvomesečni promotivni predlozi: paste sa komadićima crne čokolade, pizze sa sosom od kokosa, panakote sa oranž likerom i razne druge gastronomske "ludosti" i iznenađenja. Gotove testenine (180 gr. = 90 din) ili jela za poneti!

Radno vreme svakog dana 10 - 24h, petak & subota do 01h (kuhinja od 11 - 23h). Subotom Party, od 21:30h JJelena Revišin band feat. Vasil Hadžimanov. Uskoro Vapiano u Nišu i Novom sadu!

Pizza sa smokvama
Del' Alpe: gorgonzola, parmezan,dimljeni sir, suvi paradajz, smokve, rukola, mozzarella

 

nazad na vrh

Srodni tekstovi