Vino i seks

Vino i seks

Nedavna vest da je Novi Sad najgori grad u Srbiji za singl devojke izazvala je brojne rekacije. To da Novosađani ne prilaze devojkama kao što to rade momci u drugim gradovima, odavno se zna. Međutim, zašto je to tako ostalo je nedorečeno. U odgovorima na to pitanje, mogli smo i da pretpostavimo da će obe strane da navedu neki argument koji se tiče emancipacije žena.

I dok Novosađanke muče svoju muku, da li zbog njihove nezainteresovanosti ili nezainteresovanosti muškaraca, jedan britanski list piše o drugačijoj vrsti problema s kojima se suočavaju Britanke. Naime, ženama u Velikoj Britaniji u velikom procentu potreban je alkohol pre seksa, jer nemaju samopouzdanja da to urade trezne!

Prema njihovim rečima, alkohol, posebno vino, oslobađa ih inhibicija i unosi dozu avanturizma u spavaću sobu. Statistika je sledeća:

- Čak 75 % žena priznaje da voli da popije čašu ili dve vina pre seksa!

- I to nije slučaj samo sa novim partnerima. Oko 14 %  žena koje su u vezi priznaje da se ne upušta u odnos sa partnerom, ako pre toga nije popila koju čašicu! 

- Studija takođe pokazuje da je prosečna žena bila sa osam muškaraca, od kojih je sa petoricom spavala pod uticajem alkohola!

- Konačno, šest procenata Britanki izjavilo je da nikada nisu imale seks trezne!

Iako je pijenje deo procesa izlazaka, veliki broj žena to vidi kao neodvojiv deo predigre. Da li je to ono što nedostaje Novosađankama? Ne tvrdim, samo povlačim analogiju. Pogotovo što ovde stalno volimo da se poredimo s onim sredinama koji su uvek korak dva ispred nas. 

Kod nas nekih istraživanja na ovu temu nema toliko. Reklo bi se da je pijenje vina ovde prvenstveno društvena aktivnost. Ono nam je potrebnije kako bismo se eventualno uopšte usudili da priđemo nekom nepoznatom. A kada se taj korak napravi, znamo da malo crvenog vina opušta i muškarce i žene, sve dok je u normalnim dozama i dok ne utiče na potenciju. Ali, mislim da ženama u Srbiji generalno to i nije neophodno, ako su već prvi koraci „razbijanja leda” uspešno napravljeni.

Kako god bilo, svi ovakvi problemi mogli bi uskoro da budu rešeni kada za dvadesetak godina, kako najavljuju naučnici, i Novosađanke, i Britanke budu u prilici da u seksu zamene muškarce i žene robotima dizajniranim samo u te svrhe!

Mada, ko zna, možda će nekima tek tada zatrebati alkoholno ohrabrenje!

nazad na vrh

Srodni tekstovi