Wine Jam Terroirs: Samo autentično, molim!

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Wine Jam Terroirs: Samo autentično, molim!

Popularni Wine Jam prošle godine uspešno je izašao na crtu velikim ovdašnjim vinskim manifestacijama s dvodnevnim festivalom Wine Jam Originals u beogradskom hotelu Radisson Blue. Isti koncept na istom mestu najavljen je i ovaj put za 17. i 18. novembar pod nazivom Wine Jam Terroirs.

U pitanju je vinska smotra sajamskog tipa i konferencija na kojoj će u centru događanja biti podneblja odakle vina dolaze, a sve s namerom da posetioci direktno, kroz ukuse i mirise, osete specifičnosti, razlike i bogatstvo koje se nudi na našem vinskom tržištu.

wine jam terroirs

Terroir je francuska reč izvedena od reči terra (zemlja), a u našem jeziku nabolje bi pristala reč podneblje. U vinskom svetu se pod tim podrazumeva ne samo zemlja na kojoj raste vinova loza, već i mikroklima i uticaj čoveka koji pravi vino. Na kraju, i sam način i mesto gde gotovo vino odležava ostavlja svoj trag.

photo by Ivana Cutura 15

Uticaj podneblja na krajnje odlike vina značjna je stavka, uveliko potencirana i prihvaćena globalno. Tržište sve više prepoznaje i ceni različitosti u vinima od istih sorti a sa različitih teroara, što je slučaj sve više prisutan i kod nas. Ovime se podstiču vinari da poštuju posebnosti svojih vinograda i pretoče ih u autentična i prepoznatljiva vina.

DPP 0062

U propratnom sadržaju, kroz nekoliko radionica i diskusija tokom dva dana na Wine Jam Terroirs obrađivaće se teme koje se tiču brendiranja i komunikacije naših vina i vinarija, te sve većim izazovima i mogućnostima na aktuelnoj vinskoj sceni Srbije. Takođe, za ljubitelje autentičnih, vrhunskih srpskih rakija biće održana posebna radionica i degustacija.

photo by Ivana Cutura 130

Događaju će prisustvovati i šest evropskih vinskih stručnjaka i novinara koji će prethodno obići vinarije Beogradskog vinskog rejona, a na samom sajmu će im biti priređene degustacije specifičnih i autentičnih vina učesnika. Tim povodom, u subotu 18. novembra u velikoj sali od 14 časova zakazan je razgovor i diskusija sa stranim novinarima, gde će vinari moći da postavljaju pitanja i čuju razmišljanja uvaženih gostiju na temu o mogućnostima plasmana naših vina u svetu.

Konačno, recimo i to da je prevshodni cilj Wine Jam Terroirs podizanje svesti o sopstvenoj autentičnosti i bogatstvu gledano kroz vina i srodne teme. Naravno, uživanje i dobar doživljaj su neizostavni!

Pratite informacije o Wine Jam Terroirs na FB eventu

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail redakcija@vino.rs
 • Telefon: 064 111 8279

O nama