Hedonistički spektakl u Vinskoj galeriji Vukoje

Hedonistički spektakl u Vinskoj galeriji Vukoje

U subotu 3. marta udruženim vinsko-gastronomskim akordima podrumi Vukoje 1982 prirediće u Trebinju, u restoranu Vinska galerija Vukoje jedinstven doživljaj uokviren kvalitenim vinima i dalmatinskim specijalitetima koje će sprermati poznati hrvatski šefovi Braco Sanjin, Ivan Pažanin i Hrvoje Zirojević.

U regionalnim okvirima ovo je događaj bez presedana, jer će uz vina jedne od najboljih vinarija u regionu Podrumi Vukoje 1982, te autentičnih gostujućih vinskih nota iz vinarije Stina sa Brača, biti posluživana jela trojice možda i najcenjenijih kuvara iz ovog dela Mediterana!

A ko su zapravo ovi „velemajstori varjače“?

sanjin braco

Braco Sanjin je perfekcionista fine dininiga. Zbog nesebičnog pomaganja, kako apsolutnim početnicima kraj šporeta, tako i kolegama iz ceha, nazivaju ga „dobrim duhom splitske gastronomije“. Njegova iskustva iz poznatih splitskih restorana Kadena i O`Zlata biće samo deo opusa koji će gosti u Vinskoj galeriji Vukoje imati prilike da isprobaju sa uživanjem.

pazanin1

Ivan Pažanin poznat je kao kuvar, veliki miljenik žena i jedna od omiljenih TV zvezda koja svoje bogato iskustvo pokazuje u kulinarskim emisijama poput „Tri, dva, jedan – kuvaj“. Inače, „kužina“ ovog Splićanina naštimovana je uglavnom na francuske i talijanske vrhunske specijaliteta, što ne čudi ako znate da su mu klijenti i timovi Formule 1, te članovi kraljevskih porodica i filmske zvezde.

zirojevic1

Konačno, Hrvoja Zirojevića, šefa kuhinje u restoranu Laganini na Palmižani, zovu i najboljim slikarem među kuvarima, budući da svojim delicijama prosto slika po tanjirima, često uz svuke bluza koji dopiru iz njegove kuhinje.

tri2

Kada ova trojica kuvara udruže u subotu svoje gastronomske note uz čuvena Vukojeva vina i ona iz Stine, koja dolaze iz vinograda uzgajanih na bračkom kamenu, biće to hedonistička a capella kompozicija kakve se još nije čula nigde!

Nema dileme da će tog dana Terbinje biti gastronomska prestonica čitavog regiona, a oni koji uspeju da se u subotu domognu mesta u Vinskoj gareiji Vukoje imaće čega da se sećaju dugo, dugo godina!

nazad na vrh

Srodni tekstovi