Vrh Supertoskane!

Vrh Supertoskane!

U restoranu Madera, u uskom krugu obožavalaca, poznavaoca, trgovaca vinom, i javnih ličnosti, obavljena je vertikalna degustacija vina Pietradonice čuvene vinarije Casanova di Neri. Propustiti priliku da probamo supertoskanski kaberne Pietradonice, berbe od 2004. do 2007. i doživimo značaj i razliku raznovrsnih berbi, bila bi uvreda sopstevnoj pameti.

Pietradonice Super Tuscan Rosso di Toscana IGT je u suštini 100% kaberne sovinjon koji u hrastovim buradima odležava 12 do 18 meseci. Dobija se proizvod sa 14,5% alkohola koji u čaši eksplodira kao čista esencija džema od kupine, francuskog hrasta, grilovanog bilja i kasisa, velelepnih tanina i raskošne punoće.

madera-casestoKad su u pitanju razna godišta istog vina, posebni oblici čaša za svaku berbu korišćeni tokom ove degustacije trebalo bi dodatno da istaknu karakteristike svakog uzorka.

Zaključak: berba 2005. ide uz kolače ali i masna mesa, 2007. bi lagodno podnela roštilj i svaki vid gulaša, ragua ili iznutrica, 2006. se lako ogrne plodovima mora ili bilo čime. A 2004. ide bez ičega. Kompletan obrok u čaši!

nazad na vrh