Aromatični Dodir kontinenata

Aromatični Dodir kontinenata

VINO: Dodir 2014, vinarija „Despotika“
HRANA: Pirinčane nudle sa piletinom

O vinu: Vino svetložute boje sa zelenkastim nijansama briljantne refleksije. Odlikuje ga slatkast muskatni miris bagrema, meda i cveća, nafilovan diskretnim mirisom povrća i trave. Suvog je ukusa, laganog tela i blagih kiselina, duge završnice ukusa u ustima. Sa 12% alkohola, Despotikina kupaža muskat otonela, sovinjon blana i belog pinoa je lagano, pitko i lepo aromatično vino. Pruža kratko, ali prijatno i nežno iskustvo. Godina berbe je 2014.

O hrani: Ovo vino smo uparili sa tankim pirinčanim nudlama sa piletinom, šparglama, mladim lukom, sojinim klicama, susamovim uljem i sakura sosom na bazi soja sosa i bibera. Čitavo jelo je pripremljeno u wok-u, piletina je prethodno fritirana u dubokom ulju.

O vinu i hrani: Ove jelo se više služi kao predjelo, delikatnog je i blagog ukusa, kao i samo vino, koje nema puno tela. Muskatne arome su uparene sa biberom, a vegetativne arome povrća u vinu, sa sojinim klicama i hrskavim šparglama. Tanke pirinčane „staklene“ nudle, napravljene od pirinčanog brašna, daju mekanu i kremastu teksturu jelu i tako prave pun krug osećaja u ustima. 

Vino i hranu uparivali Leopold Tkačik, sommelier i menadžer restorana „Sakura” i Jaime Humilde , šef kuhinje restorana „Sakura”, Beton hala, Karađorđeva 2-4, 11000 Beograd, tel: 011 3284988 i 060 3654044 e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

foto Ivana Čutura

nazad na vrh

Srodni tekstovi