Prolećna ljubav!

Prolećna ljubav!

VINO: Trag 2013, Despotika 
HRANA:  Duck gyoza (pačetina gijoza)

 O vinu: Stoprocentni merlot intezivne rubin crvene boje sa nijansama plave, zagolicao nam je maštu čim smo ga pomirisali. Veoma voćan, sočan, sa aromom kompota od šljiva i blagim mirisom zrelih borovnica i primetne svežine koje se oseća i u mirisu i u ukusu. Za ovo vino srednjeg tela možemo reći da je školski primer merloa prijatnih, mekanih tanina.

O hrani: Pačetina gijoza je pravo prolećno toplo predjelo, koje nije previše komplikovano za pripremu, a podseća na velike raviole punjene nadevom od pačetine, terijaki sosa i mladog luka. Testo sa nadevom od pačetine, prvo kuvano, a na kraju grilovano, služi se sa japanskim moromi sosom  na bazi sakea, mirina i šećera, koji daje posebnu notu i slatkoću jelu. Zbog svog zanimljivog ukusa privući će kako ljubitelje japanske kuhinje, tako i sve one koji žele i vole da probaju nešto novo.

O vinu i hrani: Merlo vinarije Despotika je vino srednjeg tela i zbog toga se pačetina gijoza savršeno slaže sa njim. Elegantni i mekani tanini se prosto spajaju sa mesom i čine savršenu kombinaciju, a voćni ukus i aroma vina još više dopunjuju slatkoću moromi sosa i zaokružuju ukus ovog specijaliteta japanske kuhinje. Trag vinarije Despotika i pačetina gijoza čine takav spoj da ćete uvek tražiti zalogaj više.

Foto: Ivana Čutura

Vino i hranu uparivali somelijer hotela Square Nine Ivan Nikolić i Cabundoc Ronelo, kuvar japanskog restorana & rooftop lounge bara Ebisu, Studenstki trg br. 9, Beograd, tel: +381 11 3333 575, Mob: +381 60 3333 575 e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

nazad na vrh

Srodni tekstovi