Cocktail & Grüner veltliner

Cocktail & Grüner veltliner

Koktel je klasično jelo koje sadrži gambore i Mary Rose sos (poznat i kao: cocktail sauce, seafood sauce, ketchyo, maychup, ketchanaise, tomayo, burger sauce, fancy sauce...). To je znači osnova, baza jednog starog jela starijeg od sto godina, a ovo na granitu je njegova inkarnacija obmotana u tanko sečen avokado kome je dodat mango, krastavac i sladoled od rena. Ima malo mango jellya i kavijara.

Jelo preporučujemo: Svima koji vole da probaju neki interesantan ukus. Tu je sladoled od rena koji je toliko dobar da ljudi naruče samo njega. Ali sa gamborima i avokadom jako lepo rashladi jelo, pogotovo kad je leto. Konkretno, ovo je čista letnja egzotika u ruhu malo modernizovanog klasika sa kojim čovek ne može mnogo da pogreši.

Vinoturk

Turk, Gruner Veltliner: Ovaj grüner veltliner je austrijsko vino, možda ne toliko poznato, ali poenta je da odlično ide uz morsku hranu. S jedne strane zato što je jako mineralan, a to je ona taktilna senzacija kakvu daje biter lemon. I ta mineralnost uvek ljubi morske plodove, jednostavno, jer se nalazi u moru. S druge strane, ovo vino ima lepe, osvežavajuće kiseline, što je jako dobro za letnje vrućine, a morskim plodovima daje ono nešto, kao kad uzmeš i na ribu iscediš malo limuna. Takođe, tu je i naznaka belog bibera koja služi da poveže sladoled od rena i sve zaokruži.

nazad na vrh

Srodni tekstovi