Organska hedonistička avantura Oskara Maurera

U želji da proširi organsku priču, poznati vinar Oskar Maurer osmislio je u svojoj vinariji u Hajdukovu nadomak Palića specifičan koncept degustacije vina uz svojevrsne fine dining zalogaje od namirnica iz sopstvene bašte ili komšijskih imanja i salaša. Tako je nastao degustacicijski restoran 1880, nazvan po godini kada su zasađeni najstariji čokoti kadarke u jednom od Maurerovih vinograda.

Opširnije...

Kozji sir na vino i obrnuto

Na prvi pogled (i miris, i ukus) ne izgleda nimalo jednostavno upariti kozji sir sa pojedinim sortama vina. Pogotovo veoma suve i slane sireve ili začinjene aromama začinskog i lekovitog bilja. Eksperti mnogo raspravljaju na ovu temu, a mi smo rešili da sprovedemo eksperiment in vivo, da uživamo ili čisto da otkrijemo ima li brak između kozjeg sira i vina ikakvu budućnost!

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed