Imperator, kovač vinske sreće

Jedno od najuspešnijih uparivanja vina i hrane prošle godine odigralo se u etabliranom restoranu Kovač u Beogradu, a u čašama je bio Imperatorov „Rolls Royce u oblasti organskog vinarenja", kako je biodinamički pristup uzgoja grožđa i proizvodnje vina nazvala Đurđa Katić, višestruki No.1 somelije Srbije i saradnik u ovoj fruškogorskoj vinariji.

Opširnije...

Vino hrana i muzika za dušu

Stari grad se u Beogradu bukvalno spustio na obalu Save i dokove, u Beton halu, ali ne onako kako mislite. Sa Aleksandrom Acikom Erovićem, članom grupe Stari Grad iz Čačka koja je upravo objavila album ‚‚Nebo iznad Starog grada" sa deset autorskih kompozicija (PGP RTS), dokazali smo tu kraj reke da je spoj moderne kuhinje i nešto malo manje moderne muzike, uz vina modernog doba rađena na jedan recimo tradicionalan način, sasvim moguć. Čak izvanredan, pogotovo ako su sastojci prirodni.

Opširnije...

Poljubac rolnice i sovinjona

File minjon nekada je bio kruna većine uglednih jelovnika, a u restoranu vinarije i hotela  Škrbić - Chicha, tokom toplih letnjih popodneva posebno se traži file - sovinjon. Naime, kombinacija grilovanog sočnog pilećeg filea obavijenog pančetom i prelivenog gril sosom, uz dopunu mladih krompirića, pokazala se kao odličan partner vinu Sauvignon Blanc 2017 s etiketom Chicha vinarije Škrbić.

Opširnije...

Eksplozija ukusa uz vina Vukoje

Vina Tribunia Vukoje Chardonnay & Malvasia Dubrovačka 2018, te Hercegovački Vranac Vukoje®2015 vinarije Podrumi Vukoje 1982 stavili smo na veliki ispit ukrstivši ih sa nekoliko Walter specijaliteta iz ovog lanca restorana čuvenog po sarajevskom ćevapu i mesu sa roštilja. Ako neki kažu da se vino venčava sa hranom, ovo je bila prava poligamna pokazna vežba...

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed