Kozji sir na vino i obrnuto

Na prvi pogled (i miris, i ukus) ne izgleda nimalo jednostavno upariti kozji sir sa pojedinim sortama vina. Pogotovo veoma suve i slane sireve ili začinjene aromama začinskog i lekovitog bilja. Eksperti mnogo raspravljaju na ovu temu, a mi smo rešili da sprovedemo eksperiment in vivo, da uživamo ili čisto da otkrijemo ima li brak između kozjeg sira i vina ikakvu budućnost!

Opširnije...

Francuska tajna i srpski sotern

Restoran Cveće zla, tačnije podzemni deo ovog poznatog gastronomskog odredišta kraj Kalenić pijace, bio je poprište vrhunskog hedonističkog događaja kada su se za stolom ukrstile arome jednog od najboljih srpskih dezertnih vina Makana Bikicki i guščije džigerice foa gra (Foie gras), koja spada u sam vrh svetske gastronomije a napravljena je u Srbiji po tajnom porodičnom receptu vlasnika butik prodavnice sireva Francuske Tajne.

Opširnije...

Imperator, kovač vinske sreće

Jedno od najuspešnijih uparivanja vina i hrane prošle godine odigralo se u etabliranom restoranu Kovač u Beogradu, a u čašama je bio Imperatorov „Rolls Royce u oblasti organskog vinarenja", kako je biodinamički pristup uzgoja grožđa i proizvodnje vina nazvala Đurđa Katić, višestruki No.1 somelije Srbije i saradnik u ovoj fruškogorskoj vinariji.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed