Napuljski ragu uz srpsko crveno

Napuljski ragu je tradicionalno jelo koje Italijani spremaju nedeljom, za praznike ili neke posebne prilike. Sasvim slučajno sam ovo jelo spremao baš u nedelju i bilo je namenjeno mojoj supruzi Dejani, a posebna prilika je trebalo da se desi za nekoliko dana. Naime, bila je u porodilištu i sa nestrpljenjem smo očekivali našeg novog člana porodice. Pošto mi je poslala sliku hrane koju dobija u porodilištu, odlučio sam da je obradujem ovim ukusnim jelom.


Opširnije...

Specijalitet iz The Fat Duck uz dva srpska vina

U selu Brej, udaljenom sat vremena od Londona, nalazi se meka za sve uživaoce dobre hrane – čuveni retsoran The Fat Duck, u kojem glavni kuvar i vlasnik Heston Blumental priprema jela na kojima radi mesecima kako bi ih doveo do savršenstva. Molekularna kuhinja, eksperimenti sa vakumom i fuzija neverovatnih ukusa, učinili su da se prilika za rezervaciju, a ne za mesto, u ovom restoranu ponekad čeka i nedeljama.

Opširnije...

Vino koje parira snazi bikovog repa!

Gitarijadu u Zaječaru mlađe generacije verovatno ne poznaju najbolje, ali je starije dobro pamte. Po meni, ona je preteča svih sadašnjih festivala u Srbiji, pa je slobodno mogu nazvati Woodstockom na Balkanu. Pre tačno 14 godina nastupao sam i ja tamo, kao pevač sa mojim petočlanim bendom Phobia. Bili smo u takmičarskom delu i uspeli da osvojimo drugu nagradu, odnosno nagradu publike na toj tada 32. Zaječarskoj gitarijadi po redu.

Opširnije...

Slatka saksija uz slatka srpska vina

Marko Milićević, poznatiji kao Gramophonedžie, DJ i producent iz Beograda, bavi se tim poslom blizu 15 godina. Upoznao sam ga na njegovom prvom nastupu i od tada se trudim da ne propustim ni jednu njegovu žurku. Postali smo i dobri drugari, a u međuvremenu on je 2010. godine napravio i planetarni hit remiksom numere „Why Don't You”, džez klasika američke pevačice Pegi Li iz 1942. godine, koji mu je doneo i MTV nagradu u kategoriji Best Adria Act.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed