Redakcija Vino.rs

Redakcija Vino.rs

Izložba autohtonih sireva Balkana

Izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival, održava se 2. i 3. marta u atrijumu tržnog centra BEO Shopping Center, na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve

Čuvena Alpha Estate u Beogradu

Beogradski hotel Metropol Palce bio je nedavno domaćin uzbudljive prezentacije premijum linije vina Ecosystem iz ugledne grčke vinarije Alpha Estate.

Poziv na Vinarium

Jedno od najstarijih ocenjivanja vina na Balkanu, Vinarium u Rumuniji, čije će se 21. izdanje odigrati u mestu Dealu Mare od 23. do 26. maja 2024. godine poziva vinare Srednje i Istočne Evrope.

Tikveš okićen zlatima u Nemačkoj

Na prvom velikom ocenjivanju u 2024. godini za vinski gigant Tikveš Châteaux & Domainеs se može primeniti poslovica „Prvo pa zlatno“. Naime na prolećnom izdanju svetski cenjenog nadmetanja Mundus Vini,Tikveš je osvojio dve specijalne nagrade, uz još šest zlata i jedno srebrno odličje.

Šapat tamjanika u vinskoj eliti

Već na svom prvom nastupu na internacionalnoj sceni tamjanika Bianca 2023 vinarije Atelje vina Šapat osvojio je u Nemačkoj prestižno priznanje Best of Show kao najbolje belo vino Srbije na Mundus Vini, jednom od najcenjenijih vinskih nadmetanja u svetu.

Tri Komunina dragulja iz Eco linije

A sad nešto potpuno drugačije iz vinarije Komuna, pet nat prokupac, oranž šardone i suvi probus direktno iz prirode. Test kvaliteta, izraza i aroma obavljen je uz delikatni endorfinski dodir šefa Uroša Živkovića, a Pet Nat će izuzev u vinariji Komuna, ekskluzivno biti dostupan još samo u restoranu Endorfin.

Pretplatite se na RSS feed