Jeftina vina visoke klase

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

BELI-ORFELINIz Iriškog podruma, nove investicije Vinarije Kovačević i njenog vlasnika Miroslava Kovačevića, krenulo je dugonajavljivano vino Orfelin koje bi se moglo nazvati „karika koja nedostaje”. Reč je o ideji da se zauzme liderska pozicija u možda najbitnijoj kategoriji, onoj koju odlikuje vrhunski odnos cene i kvaliteta. 

Orfelin beli je solidno zapakovan, a ko je probao sadržinu tvrdi da ovo nije samo lepo pakovanje. To potvrđuje srebrna medalja sa nedavno održanog Velikog testa najboljih vina Srbije. Posebno raduje sastav kupaže, koji pored italijanskog rizlinga zaduženog za prefinjene kiseline i svežinu, te bukeom sauvignona i punoće kremastog chardonnaya, nosi sa sobom tajanstvenu specifičnost i originalne začine autohtone župljanke.

orfelin-rozeUz ovo vino, pojavio se i polusuvi Orfelin roze, koji kombinuje arome cabernet sauvignona, šarm traminca i lepršavost bukea muscat hamburga, a što ga čini idealnim rozeom za sve ukuse. Odlično ide uz razne vrste predjela, testenine i jela sa roštilja. Živeli!

nazad na vrh

Srodni tekstovi