Nema zime za Winterfest

Nema zime za Winterfest

Iako se do juče s pravom mislilo da je vinskih događaja kod nas, a i u regionu, previše, jedinstven koncept i ozbiljna organizacija okupili su na Kopaoniku stotine profesionalaca i ljubitelja vina, na samom kraju skijaške sezone. 

Winterfest, vinsko-skijaški festival sa svojim brojnim sadržajima - Regionalnom konferencijom o vinskom turizmu, Salonom vina Premium wine selection, obukama, radionicama, promocijama, zimskim sportovima i neizostavnim žurkama, privukao je veliki broj gostiju iz celog regiona, a na njega su sa namerom došli i ljubitelji vina iz Norveške i Švedske. 

web-maja-aleksic

U ovim vremenima kada zbog naglih klimatskih promena čak i legendarna svetska skijališta vape za prirodnim snegom, na Kopaoniku se pokazalo da dodatna ponuda zlata vredi. Interesovanje za vinom i vinskom kulturom evidentno raste, pa je ovakakav skup praktično igra na sigurnu kartu, kako za izlagače, učesnike konferencije, goste, organizatora, ali i turističke planinske poslenike. Za ove tvrdnje dokazi su prosto kipeli tokom održavanja Winterfesta.

grada

Kada je u pitanju konferencija o vinskom turizmu, ono što prvo pada u oči pored impresivnog spiska panelista, je velika posećenost i interesovanje za svaku od šest najavljenih tema. Odlično je bio posećen i Salon vina Premium wine selection, u večernjim satima, na kojem su se okupila najznačajnija vinska imena Srbije, pojačana respektabilnim vinarijama iz okruženja. Kvalitet predstavljenih vina na Salonu prepoznali su i kopaonički ugostitelji, pa će nova skijaška sezona doneti i proširene vinske karte u našem najpopularnijem ski centru. 

web-zlatko

Takođe, da skijanje i vino idu zajedno, najbolje dokazuje SERSA Winterfest škola vina kroz koju je osnovne pojmove o vinu steklo šezdeset polaznika iz redova turista-skijaša, a koji su stečena znanja dodatno utvrđivali na stazama kroz ponudu vina na snegu. Naravno, uz odlično raspoloženje. 

web-vinon

Ostalo nije za prepričavanje, to se moralo doživeti, kažu oni koji su se vratili sa vinskog hepeninga na Kopaoniku, a vi, ukoliko niste imali priliku ove, neka ovo bude pozivnica za narednu godinu i novo izdanje Winterfesta!

nazad na vrh

Srodni tekstovi