Eliksir u zrnu grožđa

Eliksir u zrnu grožđa

O blagotvornom dejstvu grožđa i vina znali su još stari Egipćani, koji su ga radije koristili za rituale nego što su ga pili! Lepotice iz tog vremena mladolikost izgleda duguju upravo grožđu, a nega grožđem bila je popularna i na dvoru francuskog kralja Luja XIV. Plemići i plemkinje masirali su lice sokom od grožđa kako bi izbrisali tragove umora i učinili kožu mekom, sjajnom i zategnutom.

Sva ta vekovna iskustva dobila su nov zamah krajem prošlog veka, kada je u svetu otvoren prvi wellness centar koji je u ponudi imao terapiju vinom. Brzo posle toga kupke u vinu, obloge od grožđa i masaže skupocenim uljem dobijenim od njegovih koštica, postale su nezaobilazna ponuda u svim boljim salonima i wellness centrima širom sveta.

Vinsko kupatilo
Vinsko kupatilo, uživanje za sva čula

Grožđe je prirodni tonik organizma, a njegovi sastojci dezinfikuju kožu i pomažu skupljanje pora. Zbog izuzetne antioksidativne snage, grožđe (vino) jedan je od najvažnijih antiejdž proizvoda. Tretmanima na bazi vina i grožđa postiže se izbeljivanje kože, uklanjanje pigmentacionih mrlja koje nastaju kao posledica prekomernog izlaganja suncu, dejstva hormona ili starenja. Koštice grožđa i njegova kožica bogate su polifenolima i na taj način usporavaju proces starenja za čak 80 odsto.

Vinske masazeVinske masaže su hit u svetu

Jedan od najvećih ženskih neprijatelja danas je celulit, a upravo je vino to koje pomaže njegovo uklanjanje! Naime, vino podstiče mikrocirkulaciju, kao i izlučivanje otrova iz vezivnih tkiva, vlaži kožu, koja tako postaje čvršća. Zbog sposobnosti drenaže, tvrdokorni celulit može se uspešno eliminisati.

Budući da grožđe efikasno čisti organizam, dobro je i za postizanje vitke linije. Samo 500 gr grožđa u kombinaciji sa nekoliko zdravih, niskokaloričnih namirnica dnevno, odlična je metoda za uklanjanje viška kilograma.

zdravlje u buretuZdravlje u buretu, što da ne?

Poznato je mnogo kozmetičkih preparata na bazi grožđa, a uskoro se mogu očekivati i proizvodi od vina za negu lica i tela. U tim istraživanjima, posebno mesto zauzimaju šampanjci, čija upotreba može biti višestruko korisna zbog antioksidativnih dejstava iz ekstrakata semenki grožđa koje sadrži. Kozmetički hemičar Džozef Cinkota tvrdi da su antioksidansi koje on sadrži 20 do 50 puta jači od vitamina C i E, respektivno! S tim na umu, kada otvorite bocu nekog od ovih penušavih zavodljivih vina, imajte na umu da osim uživanja u ukusu činite dobru stvar i za ceo organizam! Naravno, samo umereno u količinama…

Preporuka za dame

antrfile

Želite da mladolikost potraje? Da vas godine ne opterećuju? Da pored toga što ste mladi duhom i vaše lice i telo to isprate? Evo načina da sve to postignete lako i u kombinaciji sa božanskim plodom i pićem.

1) Pre svakog jednočasovnog tretmana popiti šolju toplog, stimulativnog čaja pripremljenog sa pola kašičice crvenog vina.

2) Lice očistiti mlekom, a na dekolte naneti blagi grožđani tonik.

3) Nakon blagog pilinga, staviti masku od meda lavande.

4) Nežno utrljati koncentrovani serum od crvenog grožđa. Na taj način postignuta je zaštita najosetljivijih delova kože lica.

5) Revitalizirajući tretman završiti nanošenjem noćne kreme od grožđa.

Ukoliko sve to još „začinite“ vinskom kupkom i počastite sebe čašom dobrog crvenog vina, eto odličnog načina da organizam stimulišete energijom, a telo oslobodite stresa!

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama