Aleksandra Vasić, sommelier

Aleksandra Vasić, sommelier

Sommelier u restoranu Podrum Wine Art

Cabernet Franc 2018, Đurđić

Vinarija Đurđić iz Sremskih Karlovaca napravila je iskorak svojom etiketom koja nosi naziv po imenu sorte – Kaberne fran. Stoprocentni fran pripada takozvanoj royal liniji, čime se od ostalih etiketa izdvaja po plavom pravougaoniku na beloj etiketi. Minimalistički predstavljena, royal linija sa pravougaonicima u različitim bojama shodno sortama, definitivno budi mističnost i zainteresovanost na polici.

Sofia Tamjanika 2019, Braća Rajković

Prepoznavanje vinske etikete i potajna očekivanja od iste vremenom se razvijaju kod svakoga od nas. Tamjanika je bila prvo vino koje sam probala u životu, već tada opčinjena njenom aromatikom i svesnošću da sve što sam do tada znala o vinima pada u vodu.

Sveti Gral 2019, Botunjac

Vina Botunjac naglašavaju uticaj zemljišta na razvoj vinove loze, samim tim i na vino. Etiketa Sveti Gral, po sortnom sastavu stoprocentni prokupac sa parcele manje od hektara, pokazuje značaj teroara na vino.

Trijumf Terroir 2018, Aleksandrović

Verujem da svaka vinska etiketa zauzima poseban deo srca svog vinara. Počevši od samog vinograda, preko procesa proizvodnje, pa do davanja imena i vizualno uokviriti priču jedne boce, zahteva ozbiljan trud i ulaganje. Odluka da se promeni dizajn, naziv, pa čak i stil vina ili pak odnos sorti u kupaži, predstavlja ništa manje ozbiljnu odluku od prvobitnog plasiranja vina na tržište.

Prokupac 2017 Kostić

Neminovno je da gotovo svaka vinarija teži sopstvenom prepoznatljivom stilu pa se nipošto neću začuditi ako otkrijem još jedan zlatnik u rudniku, a to se upravo odigralo kad je u pitanju Prokupac Kostić.

Pretplatite se na RSS feed

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama