Projekat Iks 2015, Budimir

Projekat Iks 2015, Budimir

Ok, FBI, Pozovite Moldera i Skali, imamo slučaj X…. Stanite, ne morate, ovaj sam rešio. Možete ih pozvati samo da zajedno pijemo i uživamo.

Veliko bronzano „X“, kao extra, kao centar u meti ili x mark's the spot….da sve je on to, i opet nekako drugačiji. Jel' dovršen? O jeste, ali i dalje misteriozan kao što mu i ime zvuči, dok polako okrećeš bocu i pitaš se šta se krije unutra i da li ćeš ikada istinu o njemu saznati do kraja.

Kada čujete „Župa“, pa očekujete tradicionalne kitnjaste etikete, Dionisa i listove loze, iznenadi vas iz vinskog srca Srbije potpuno neobičan Projekat Iks, drugačiji, odvažniji. Odradio je Deda Buda sjajan posao, i svi oko njega koji su ga podstakli da započne ovaj misteriozan projekat pa je tako spojio jedan tradicionalni srpski Prokupac sa Merloom, Kaberneom i eto ga X, tu da se obrati nekoj drugačijoj publici, mada siguran sam da će se i tradicionalistima dopasti.

Navikli smo već da ovo vino ne viđamo mlađano, ono odležava tamo u tajnim bazama malo duže pre nego ugleda svetlost dana. Ovde imamo berbu 2015 koja je vrlo spremna za konzumaciju. Zatvorene rubin crvene boje, u x će vas pogoditi lepe voćne arome sa blagom začinskom svežinom i dimnim aromama. Svilenkasti i zreli tanini divno klize niz grlo, prati ih lagana voćnost, srednje ka punom telu i jedna duga završnica u kojoj će se igrati džemaste i dimne arome u vašim ustima.

Lepo balansirano ima taman dovoljno kiselina da mu daju kičmu koja će ga držati u godinama koje dolaze. Upario bih ga sa masnim ramstekom, grilovanim tuna stekom, a sasvim sam siguran da u njemu možete uživati zajedno sa dobrom cigarom i dobrim društvom, bez ikakvih zalogaja.

Evo, kaže Molder da bi dobro išao i file marsovca i kotlet saturnske ovce sa sosom od bobica sa Neptuna. Ne znam, ostaje mi samo da mu verujem.

Slučaj zapečaćen.

Over and out   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

O nama