Prokupac 2017, Virtus

Prokupac 2017, Virtus

Moderno poimanje vinskog biznisa koje je utemeljeno na isticanju lokalnih specifičnosti, konačno je prokupcu dodelilo glavnu ulogu. Imam utisak da se naša najznačajnija autohtona sorta u novoj podeli oseća veoma komforno.

Svake godine 14. oktobar proslavljam s nekoliko prijatelja uz prokupac koji u tom trenutku visoko vrednujem kada je odnos cene i kvaliteta u pitanju, a ne bih li im dao čvrst adut u ruke kad god im prilika nametne potrebu za jednim lepim crvenim vinom. Ove godine će to biti Prokupac 2017 vinarije Virtus iz Viteževa.

Ovo je prokupac bledo purpurne boje sa crvenim rubom u čaši. Njegov srednji intenzitet mirisa obiluje voćnim aromama crvenog i crnog bobičastog voća nalik na višnju, crnu trešnju, borovnicu, džem od šljiva... Te arome su nežno protkane finim tonovima vanile, cimeta i dima koje su posledica delimičnog odležavanja vina u hrastovim sudovima, pretpostavljam različitih zapremina i starosti.

Vino je na ukusu veoma elegantno, mekano, perfektno izbalansirano, sa gotovo neprimetnim alkoholom od 13%. Struktura je čvrsta, postojana, zasnovana na finim, zrelim taninima i kiselinama koje stameno grade srednje puno telo čiji se najlepši ukusi crnog bobičastog voća prolongiraju onoliko dugo koliko je potrebno da podstaknu maštu za uparivanjem sa hranom. Predlažem srednje pečen biftek na aromatizovanom puteru sa sočnim grilovanim povrćem... Biće to čulni spektakl u čast jedinog živog svedoka naše vekovne vinarske tradiciije!

I da, čestitam vam 14. oktobar, svetski dan prokupca!   |

> Prokupac 2017, vinarije Virtus možete kupiti u našoj online vinoteci 
nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama