Merlot 2017, Rubin

Merlot 2017, Rubin

Rubin Merlot 2017, najnoviji proizvod iz linije Vina sa pečatom, premijerno obnarodovan 2019. godine je verovatno nešto najbolje što se u poslednjih nekoliko godina dogodilo na srpskoj vinskoj sceni kad je reč o crvenom vinu u cenovnom domenu do pet evra (na popustima dosta ispod četiri!), a da ga ima puno i da je dostupno širom Srbije svuda u velikim trgovinskim lancima. Drugim rečima, vrhunski best buy, čemu treba dodati činjenicu da je početkom 2020. godine ovo vino u Nemačkoj, na veoma cenjenom Mundus Vini nadmetanju osvojilo zlatnu medalju!

Da li je u pitanju bila izvanredna berba ili šta drugo, ali svrstan u kolekciju Vina s Lazareve zemlje koja poseduju ljubičastu garanciju geo-porekla i kvaliteta, ovaj merlo izbaciće vas iz sedla na prvi gutljaj, ne zbog zavidnih 14,5 % alkohola, već onim što pruža, kako na nosu, tako na nepcu i završnici. Retka su vina od sorte merlo koja momentalno tako bogato ističu zrele marele i veoma crnu čokoladu. Tamna, pomalo ljubičasta tečnost savršeno je uparena sa purpurom aluminijumske kapice, istim takvim obrubom elegantne crne etikete čime se dodatno ističe reljefni srebrni pečat sa slovom „R", nešto po čemu bocu lako prepoznajete na prepunim vinskim policama marketa.

Izuzetno puno, vino vas tera da analizirate svaki gutljaj, što je dobro jer se razvojem u čaši otvaraju brojne pa čak i herbalne note, čisto da veoma zrele marele i crveno bobičasto voće ne bude sasvim u prvom planu. Alkohol je izvanredno uklopljen u to bogatstvo, sa ozbiljno prisutnim ali prijatnim taninima, kiselinama takvim da samo čvrsto podupiru čitav ovaj vinsko-hedonistički skelet raskošnog vinskog džina za male novce. Sa dugotrajnom završnicom u kojoj dominiraju čokolada i višnje uz malo duvana, teško je stati, prestati da se pije pre nego boca dođe do kraja.

Iskreno, par bi ovom merlou mogao biti samo sočan ramstek ili čokoladna torta, veoma zreli i masni žuti sir. A ako je napomena potrebna, dekantiranje nije neophodno ali pijte vino iz velike čaše, s tim da sačekate par minuta, da se vazduh ipak nekako ušunja kroz guste slojeve aroma. I ako ovih dana planirate da dosta vremena provedete unutar četiri zida, ne grešite, jedna boca biće malo. Obezbedite se, uživanje sledi...

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama