Roze poze!

Roze poze!

Stalno čitam o tome kako žene obožavaju roze! Mislim, vino... A i boju, valjda! Uveravaju me da je baš to vino kao stvoreno za žene, da mu ni jedna žena ne može odoleti, da je roze zavodljiv,  uzbudljiv, mlad... Da li još govorimo o vinu? 

Mene, međutim, interesuje ko je to zaključio? Muškarci ili žene? I kako?

Da li je neko stvarno pitao ovdašnje žene koju boju vina vole? Čisto sumnjam! E, pa ja jesam... Kod mene u firmi ima 117 žena i svima njima sam pustila mail s pitanjima da li piju vino i ako ga piju da mi odgovore da li je to najčešće belo, crveno ili roze. Prvo, da kažem da me stikle-i-vino-03je iznenadio veliki broj potvrdnih odgovora na prvo pitanje. Mada, nisam sigurna da su baš sve bile iskrene. Mislim, ipak je vino malo u modi, pa je ovim mlađim verovatno bilo glupo da kažu kako ne piju.

Što se odgovora na boju tiče, njih 43 su se odlučile za bela vina, 31 za crvena i 17 za roze. Ostali nisu odgovorili...

Nisam stručnjak za istraživanje javnog mnjenja, ali mi sve to sa ženskim „roze poze” vinima liči na obično marketinško spinovanje koje ima za cilj da stvara stereotip u koji mi zatim treba da se uklopimo. Valjda po istom principu zašto dečacima mame i tate kupuju plavo, a devojčicama roze! Mislila sam da smo to prerasli.

stikle-i-vino-02Nama, i ženama i muškarcima, ne trebaju izlizani marketiški klišei, već sasvim suprotno – oslobođeni duh. Vino je individulano iskustvo, ono zahteva radoznalost i otvoreni duh, a ne trendove koji će da nas stave u određene potrošačke kategorije.

Posebno me iritira kada se u tako izfabrikovani kliše uključe žene koje u tome vide priliku da nešto ušićare, pa onda krenu vinske pink manifestacije namenjene ženama – pink blejzer, pink torbica, pink lipstik, pink vino... Nedostaje samo pink dildo pa da farsa bude kompletna! 

Volela bih da čujem one koje dolaze na ovu stranicu šta o tome misle...

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama