Ferguson napustio Mančester pa prodaje vina

fergisaflasamaI dok fudbalski klub Mančester Junajted zbog loših rezultata puca po svim šavovima, legendarni ser Aleks Ferguson, njegov bivši ali i najuspešniji menadžer svih vremena, sprema se da postigne veoma vredan vinski gol!

Preko slavne aukcijske kuće Kristi (Christie), na aukcijama u Londonu i Hong Kongu biće prodato gotovo pet stotina kutija veoma vrednih etiketa iz kolekcije fudbalskog stručnjaka koji poseduje najveći broj trofeja, a većina ovih vina su u neku ruku vezana za slavne dane i velike uspehe u karijeri.

Etikete Domaine de la Romanee-Conti, ali i brojne vrhunske vinarije i berbe iz Bordoa od 1868. do 2011. godine naći će se pred ljubiteljima vina, trgovcima i fanovima, a ukupan prihod koji se očekuje preći će tri miliona funti. Posebno su zanimljivi specijalni paketi.

fergi

Recimo, šest boca Romanee-Conti Grand Cru 1999. idu u paru sa potpisanim dresom Mančestera koji je nošen u finalu Kupa Šampiona kad je pobeđen Bajern iz Minhena. Ovakav kolekcionarski „poklon paket” očekuje se da će dostići cenu od 60.000 funti, dok se za tuce boca Petrusa 1996 sa dresom iz finala FA kupa predviđa dobitak od oko 20.000 funti.

Aleks Ferguson je inače počeo da se interesuje i skuplja vina 1991. godine kada ga je menadžer nekog hotela u Monpeljeu upoznao sa kulurom bordoških vina. Pre toga, kako sam priznaje, retko je kupovao bocu skuplju od 10 funti, a kad je na godišnjicu venčanja, pre četiri decenije, doneo na sto vino koje košta 15 funti, supruga mu je rezignirano odbrusila: jesi li ti normalan!

Ser voli supertoskance

Alek Ferguson ne krije da obožava italijanska vina, posebno supertoskance. Ipak, na aukciji će se naći šestolitarska boca Sasikaje (Sassicaia) sa natpisom „best wishes Alex Ferguson” po ceni od oko 950 funti.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail redakcija@vino.rs
  • Telefon: 064 111 8279

O nama