Osluškivanje trendova

Naletim nedavno na nekoliko tekstova u uglednim vinskim magazinima koji su kao temu imali trendove u vinskom svetu za 2018. godinu. Uglavnom su svi saglasni da se očekuje znatan porast interesovanja publike za desertnim vinima, ali da će suva vina i dalje biti najtraženija, te da će dominacija prosecca među penušavcima biti još izraženija ove godine.

Izgubljeni dalmatinski biser

Bio sam nedavno u Osijeku. Prvi put. Otišao sam na WinOS. Dobra manifestacija, dobra vina, još bolja atmosfera između štandova, nekoliko zanimljivih radionica, lep grad... Kud ćeš više za jedan vikend? Odlično iskustvo u svakom pogledu.

Kad vino piše roman

Leto je prohujalo. Bilo je tu, što se vina tiče, i nekoliko novih etiketa iz sasvim malih podruma Srbije koje će šira publika tek da upoznaje. Prvi je na tom spisku italijanski rizling Knjaz Miškin, prvo (i jedino za sada) vino vinarije Patkov vinograd iz Krčedina. 

Milina od pošipa

Voleti pošip je lako. Zavodljiv na mirisu, iskričavo svež, ostaje u ustima i oseća se na more. Uz ribu s gradela ili bez nje, dobar pošip nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Levački zavodnik

Ima jedna Amerikanka koja je tamo negde sredinom osamdesetih postala prva ili druga žena s titulom Master Sommelier, nije bitno. Ono po čemu su je mnogi zapamtili bila je njena izjava da je pino noar „seks u čaši“. I posle kažu kako žene ne umeju da prepoznaju vino!

Pretplatite se na RSS feed