Ališa Huberman

Ališa Huberman

Tri IN vina na trpezi sreće

U očekivanju novih vina iz novih berbi, popularna fruškogorska vinarija Ilić-Nijemčević (IN) dogovorila je u beogradskom restoranu Endorfin veče uparivanja njihove tri najpopularnije etikete sa nekoliko specijaliteta ovog restorana.

Penušava vina čija popularnost prevazilazi kvalitet

Reklame su nas naučile da ništa nije onako kako izgleda. Zato bi ovaj tekst možda bilo bolje nazvati: Nije zlato sve što sija! Možda nešto na temu najveće penušave zablude. Ili jednostavno – penušava vina za izbegavanje. Zašto da pijete šarenu lažu kada ima toliko pravih stvari koje valja potražiti?

Barolo i brunelo – razlike i sličnosti

Barolo i brunelo su vina koja vinski stručnjaci često stavljaju u vrh najboljih na svetu. „Vino kraljeva i kralj vina“, govore nam marketinški slogani za njih! Pa ipak, na vrhu ima mesta samo za jednoga. Koga bi ste vi odabrali? Jedini način je da probate oba i odlučite za sebe!

Kristina Lukić: U Srbiji nešto novo

U Negotinskoj Krajini od 2021. godine postoji vinarija Dalia sa mirisom „organike“, vlasnice Kristine Lukić (34) koja je iskustva u proizvodnji vina sticala širom sveta, uključujući i tri godine rada u Šampanji na proizvodnji čuvenih penušavih vina.

Pretplatite se na RSS feed