Ogul Turkkan

ogulMeđunarodni vinski sudija i publicista:

- Veoma sam ponosan što sam pozvan ovde na Balkan i u Srbiju da budem u jednom ovakvom žiriju i mogu samo da kažem: Veliko bravo za ovo nadmetanje! Sve je funkcionisalo besprekorno, vidi se da ste veoma naporno radili na organizaciji.

Najviše mi se svidelo što je žiri bio spoj brojnih različitosti, ali spojenih na fin način. Kvalitet vina je bio dosta dobar, iskreno, očekivao sam više lokalnih sorti, možda zato što sam i priželjkivao da naučim više o Srbiji i lokalnim sortama. Ali, čini se da ovdašnje proizvođače više zanimaju internacionalne sorte. Sve u svemu, ovo je bilo zaista sjajno takmičenje, a posebno sam ostao impresioniran crvenim vinima. Reklo bi se da Srbija ima odličanpotencijal za proizvodnju tih vina.

I slatka vina su me oduševila, međutim, na našem panelu probali smo samo dva, pošto je on bio posvećen pojačanim vinima sa kojima sam takođe bio veoma zadovoljan. Ona su za mene nešto potpuno novo i van iskustva koja odranije imam. Naučio sam mnogo, a ako bi tražio manu, jedino sam malo razočaran penušavcima. Ali, biće mi pravo zadovoljstvo da dođem ponovo.

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 14 novembar 2013 23:03
nazad na vrh