Robert Gorjak

RobertaSudija na Decanter WWA i predavač u vinskoj školi Belvin:

- Mislim da nema puno toga da se popravi naredne godine. U suštini imao sam par predloga koje smo Jamie Goode i ja dali na početku i koje je bilo lako usvojiti. Ideja je bila da raspravljamo u sobi s vinima, da ih imamo ispred sebe, jer teško je zapamtiti 8-9 vina i puno je lakše tako napraviti debatu. Druga stvar je da se čitav „flajt” proba odjednom i da ga već ima u čašama. Sve je to ispoštovano. U suštini, ne bih ništa menjao za dogodine. Neke su možda pogreške tu, ali to više vidite vi iz organizacije nego mi koji smo u panelu. Jednostavno, uvek se nešto može unaprediti, ali ne vidim ništa ozbiljno. Sveukupno, drago mi je da ste me pozvali, imao sam dobar tim i, verujem, odradili smo dobar posao.

Bilo je puno belih dobrih vina, ali crvena su bolja. Prokupac, kaberne sovinjon ili fran su sorte sa kojima Srbija može ozbiljno da radi. Kod belih je bilo nekoliko šarodnea koji su imali smart oak (dobro odrađeno drvo). Voleo bih da smo imali više smederevki i tamjanika, koje svakako treba negovati. U crvenim vinima se vidi očigledan napredak, a menadžment tanina je puno bolji u novijim vinima iz berbi 2011/12, nego kod onih iz 2006/08. No, valjda se tako tada radilo, pa su tanini danas malo posušili.

Još ima toga, ali bilo je stvarno lepih vina, oduševljen sam što sam bio deo ove priče i kažem: Keep doing the good job!

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 14 novembar 2013 23:03
nazad na vrh