Wine Me Up 2024 u Banjaluci

  • Objavljeno u Info
Wine Me Up 2024 u Banjaluci

Nesvakidašnji skup nekih od najzanimljivijih vinarija regiona, vinski festival Wine Me Up 2024, održaće se 25. maja u Banjaluci u sali novoizgrađenog kompleksa Teniskog saveza RS blizu parka Mladen Stojanović.

Oko 50 vinarija sa ex YU prostora ponudiće vina u intervalu od 16 do 21 čas, cena ulaznice je 40 kM, dok se čaše kauciraju po 5 kM.

Wine Me Up (WMU) je vinski festival i željno iščekivan događaj u regionu koji privlači ljubitelje vina svih generacija i interesovanja pružajući priliku vinarima da predstave svoja vina u opuštenoj i neformalnoj atmosferi dok i sami uživaju u vinima, druženju, muzici, ali i gastonomskoj ponudi.

Wine Me Up je takođe savršena prilika da se vinari upoznaju sa aktuelnim stanjem u HoReCa sektoru u BiH i njegovim predstavnicima koji su saradnici, prijatelji i redovni posetioci ovog festivala.

WMU 2024

Prvi WMU je održan na krovu Narodnog pozorišta RS 2017. godine i od tada putuje vinski karavan koji se najduže zadržao u prelepom ambijentu vinarije Jungić.

- Otkrivanje novih lokacija je poseban izazov za naš festival, tako da smo se i za ovaj potrudili da nađemo prostor u kojem nismo bili do sad, a koji bi odgovarao WMU konceptu. Smatramo da je moderni kompleks TS RS idealan za tu priliku – kažu organizatori festivala na kome između ostalih učestvuju vinarije koje se mogu podičiti najsjajnijim svetskim odličjima.

Mnogi su nosioci trofeja, zlata ili srebra na takmičenju Decanter WWA u Londonu ili su nove značajne vinske nade pa da pomenemo samo neke od njih: Manastirska vinarija Bukovo, BT Winery, Doja, Janko, Legat, Matijašević, Vinčić (Srbija), Tikveš, Ezimit (S. Makedonija), Saint Hills, Deklić, Markota (Hrvatska), Milović (Crna Gora), Domaine Vicomte de NoüeᚐMarinič, Sanctum (Slovenija) Jungić (BiH)...

nazad na vrh