Deurić izbacio Odbačene, Limited Edition

  • Objavljeno u Vesti
Deurić izbacio Odbačene, Limited Edition

Vinarija Deurić svečano objavljuje izlazak na scenu jedinstvene Limited linije Odbačeni, eksperimentalno rađenih vina najviše klase koja se mogu probati i kupiti isključivo u vinariji. Gospodo, pred vama su Ružno pače 2021 kao belo vino od crne sorte pino noar, barikirana morava 13 Prase 2019, i marselan Crna Ovca 2018, ekstravagantna vina u rangu i iznad premium linije Aksiom!

Male doze misterije odlikuju velike vinarije, a Deurić iz Male Remete, najbolja vinarija Srbije 2022. godine je za samo godinu dana pokrenula brojne nove priče koje je učvščuju u NAJ vrhu srpskog vinarstva. Takva su i vina ljubomorno čuvana od očiju javnosti koja vam sada predstavljamo.

ODBAČENI deuric 2

Ružno pače 2021 blan de noir, kao belo vino od crnog burgundca ili pino noara nosi laganih 12,5% alkohola i prvo je belo Deurić vino sa urađenom malolaktikom što ga čini putenijim, zaobljenijim, uljastijim od ostalih. Bela, veoma emotivna kruna elegancije što prati večitu priču pretvaranja ružnog pačeta u ponosnu labudicu.

ODBAČENI deuric 3

13 Prase 2019 je u neku ruku bogatiji brat sestre po imenu Severna Morava koja je iz Male Remete opravdano privukla enormnu pažnju i podigla fruškogorsku lestvicu kvaliteta kad su domaće novostvorene bele sorte u pitanju. Ova morava nakon fermentacije odležava u baricima od najboljeg francuskog hrasta gde je punih tri ili četiri godine prikupljala i komponovala DNK zapise, kako francuskih šuma, tako fruškogorskog teroara. Dobijeno je izuzetno skladno i kompleksno vino prožeto vibrantnim kiselinama koje će ga dugi niz godina poput kičme držati svežim, živim i hrskavim na radost ljubitelja vrhunskog belog vina sa srpskim potpisom.

ODBAČENI deuric 4

Crna Ovca 2018 od sorte marselan je muževni šmeker naoružan jakim taninima i okretnim fintama od 13% alkohola, spreman da nasrne izrazitom svežinom na nepca. Kako bi stekao potrebne tetive i mišiće, ali ne napumpao ih steroidima, kljuk je tokom fermentacije nemilosrdno rukama potapan u uspravnim i otvorenim barik buradima čime neometano prima kiseonik u pluća. To je rezultiralo potencijalom da svoj slobodni duh i srce prepuno adrenalina prenese svima koji ga probaju.

- Namera nam je bila da ova vina budu ultra premium kategorije ali smo nakon odležavanja u boci razumeli da stvorena kreacija zahteva posebnu kategorizaciju – priznaju u vinariji Deurić.

I samo jedno upozorenje: Ako u Maloj Remeti naletite na nekog iz ekipe Odbačeni, prigrlite ga snažno. Inače...   |

nazad na vrh