Salon vina Kragujevac 2024

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Salon vina Kragujevac 2024

U Kongresnom centru hotela Kragujevac će se 5. i 6. aprila održati deveti Salon vina Kragujevac, najznačajnija privredno-turistička vinska manifestacija u centralnoj Srbiji u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije.

Petak 5. april od 15 do 21 pod nazivom Dan vinara i profesionalnih vinskih kupaca namenjen je poslovnim susretima, prezentacijama i degustacijama.

U subotu 6. aprila od 12 do 20 časova je Dan ljubitelja vina kada je Salon otvoren posetiocima, degustaciji vina i autentične hrane, edukacijama i stručnim radionicama. Poseban odeljak namenjen je predstavljanju srpskih organskih vina, a u saradnji sa onlajn magazinom Vino.rs i Centrom za razvoj vinskog turizma biće 5. aprila dodeljena nagrada za najveći doprinos vinskom turizmu u 2023 godini vinariji Atelje vina Šapat.

Salon vina kragujevac 01

Ukupno će se na Salonu predstaviti 109 izlagača, 86 vinarija iz Srbije, regiona Balkana i zapadne Evrope sa preko 500 vina, 10 proizvođača gastro specijaliteta, 10 izlagača opreme za vinarstvo i vinogradarstvo i 3 knjige sa vinskom tematikom.

Detalje o Salonu vina i program možete videti ovde, cena ulaznice je 1.500 dinara, degustaciona Riedel vinska čaša 500 dinara (povratna kaucija), a pristup radionicama je uz rezervaciju na sajtu salona uračunatu u cenu ulaznice.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi