Ocenjivanje i Salon vina u Paraćinu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Ocenjivanje i Salon vina u Paraćinu

Ove godine će sertifikovana komisija ocenjivati vina od autohtonih i novonastalih sorti 22. i 23. februara u Paraćinu po sedmi put.

Prema tradiciji će se proglašenje rezultata i  pobednika nadmetanja Samo naše obaviti na 11. Salonu vina u paraćinskom hotelu Petrus. 02. marta u 14 časova. Na ocenjivanju se očekuje oko 200 uzoraka, a Salon vina će tog dana biti otvoren od 12 do 20 časova.

Komisiju predvodi prof. Vladimir Puškaš, kotizacija iznosi  800,00 dinara po uzorku, a potrebno je dostaviti dva uzorka po etiketi do 22. februara.

Ulaz je za posetioce besplatan kao i nastup za izlagače a kako je Opština Paraćin sponzor manifestacije plaća se samo kotizacija za čaše.

Sudeći prema dosadašnjim prijavama očekuje se oko 80 izlagača. Pored domaćih vinarija stižu najave iz Hrvatske, Crne Gore,  Severne Makedonije,Bugarske i Mađarske čime festival dobija internacionalni karakter.

S obzirom na to da se ovde pruža šansa malim i nedovoljno poznatim proizvođačima, Salon i ocenjivanje svake godine iznedre novu vinariju, novo vino. Organizator događaja su Vinski viteški red „Steva Pisar 1804“ i TO Paraćin a gosti manifestacije pored svih domaćih vinskih viteških redova biće viteški redovi iz Mađarske.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi