Premijera: Skala 2019 Rnjak

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Premijera: Skala 2019 Rnjak

Skala 2019, moćni merlo dolazi iz vinarije Rnjak smeštene u vinskom selu Gudurica. Vinarija od ranije poznata po sortnom vinu od ove sorte sada je iznedrila jedan kvalitativni stepenik više kad je merlo u pitanju.

Upravo uspinjanje skalama (stepenicama, „svaka skala jedna nada, skalinada“) je bila inspiracija pri odabiru imena i dizajniranju etikete koju potpisuje Natalija Rnjak, a čiji lik inače krasi etiketu Rnjak roze vina.

Osim stepenica, skala je osnova muzičkog obrazovanja kojom se često mora prolaziti ukoliko se želi stići do uspeha koji na etiketi iskazuje zlatna silueta pijaniste za klavijaturom. To Natalija, inače student molekularne biologije koja se dizajnom bavi u slobodno vreme zasigurno zna jer je pohađala muzičku školu, odsek za klavir.  

Nepogrešivi miris višnje i čokolade u griotte kobinaciji najavljuje bogate crvene i crne plodove, plesni zagrljaj kiseline marele i slasti šljive na ukusu sa finim dozažom sekundarnih začinskih nota iz kombinacije srpskog i američko-mađarskog hrasta gde je merlo u klasičnim baricima 18 meseci odležavao.

Probirnom ručnom berbom najboljih grozdova sa položaja koji inače daje impozantan rezultat, dobijeno je vino koje ispuni u potpunosti usta i pruži sve što možete poželeti od voćne, crvene etikete. Zreli tanini, meki ali prisutni, nešto viša sočna kiselina u lepoj je harmoniji sa 14% alkohola. Tek blaga naznaka herbalnih nota će u solidno dugoj završnici razmeniti iskustva sa isto tako blagim aromatskim dejstvom drveta.

Ovo vino prepoznatljive etikete urađeno je u ograničenoj seriji od 1.300 boca a uskoro će mu se na tržištu pridružiti kaberne sovinjon i Cuvee iz iste berbe 2019.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi