U izgradnji nova vinska atrakcija Srbije

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
U izgradnji nova vinska atrakcija Srbije

Nedaleko od nove moderne vinarije Drašković u okolini Vršca završavaju se radovi na raskošnom zamku koji će uskoro postati jedna od najvećih vinsko-turističkih atrakcija ovog dela Srbije.

Ovaj impoznatni objekat građen po zamislima vlasnika vinarije Rodoljuba Draškovića biće posvećen vinu, tradiciji i kulturi. Naravno i vinskom turizmu Vršca i okoline što će biti od velikog značaja za ovaj tradicionalno vinogradarski i vinarski kraj, pogotovo kada u neposrednoj blizini prođe najavljeni autoput do Temišvara.

Draskovic vinarija 5 2013

U ovom trenutku spoljašnost je već u punom sjaju ali se radovi privode kraju i u unutrašnjosti. Sa prostrane ovalne sobe ispod velike kupole koja dominira čitavom padinom brega, kroz brojne stilizovane prozore pruža se fantastičan pogled na nepregledne redove mlade loze, vinariju Drašković, Vršac i ravnicu do udaljenih polja vetroelektrana.

Draskovic vinarija 1 2012

Sa zidina uočljiv je otvoreni trg unutar građevine gde je planirana poveća fontana, a tu su još i velika vinska galerija, dvorana za koncerte i brojni drugi prostori. Još nije do kraja poznata namena ogromnog monolitnog podruma gde se na brojnim otvorima nalaze prozori sa vinskim motivima na oslikanom staklu i gde vlasnik vinarije Drašković provodi dosta vremena izlažući sopstvene ideje.

U planu je da ovaj ambiciozni vinski zamak bude završen ove godine kada će postati jedinstvena vinsko-turistička atrakcija u Srbiji.  |

Foto: Boban Vidović
nazad na vrh

Srodni tekstovi