Salon prokupca na Dan prokupca

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Salon prokupca na Dan prokupca

Manifestacija Salon prokupca održaće se u hotelu Metropol Palace u Beogradu 14. oktobra kao centralni događaj u okviru obeležavanja Međunarodnog dana prokupca, praznika koji već osam godina skreće pažnju na značaj crne autohtone sorte.

Ova praznik biće proslavljen u restoranima i vinotekama širom Srbije, ali i van nje kroz promocije, degustacije, specijalne ponude i druge sadržaje.

Dan prokupca uspostavljen je pre osam godina zajedničkim naporom više aktera sa srpske vinske scene okupljenih oko inicijative Wine Identity sa idejom da sorta ponovo zauzme mesto koje joj istorijski pripada na vinskoj mapi. Novi zasadi prokupca širom Srbije svedoče o željenoj renesansi a vinari, uz oslanjanje na nasleđe predaka i najsavremenije metode pravljenja vina, od prokupca stvaraju vina raznih stilova spremna za međunarodna vinska takmičenja ali i dugo čuvanje u vinskim podrumima.

Salon prokupca će biti otvoren od 16 do 21 čas, a ulaznice se mogu kupiti na ulazu u prostor Salona po ceni od 1.000 dinara.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi