Vranac dobio prestižno takmičenje

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Vranac dobio prestižno takmičenje

Prvo izdanje vinskog ocenjivanja Vranec Selection u okviru međunarodnog brenda Concours Mondial de Bruxelles (CMB) održaće se od 5. do 8. decembra 2023. godine u Skoplju.

Afirmisano nadmetanje vina i vinara CMB se od pre nekoliko godina premešta iz zemlje u zemlju širom sveta i pritom širi osvajajući nove fokuse istraživanja, prvenstveno apostrofirajući pojedine sorte vina.

Iako je prvobitno najavljeno da će datum takmičenja vina od sorte vranac biti određen još u junu 2023. godine, to se odigralo nekoliko meseci kasnije. Posle mnogo napora vinskih entuzijasta Balkana i šire, tokom decembra priliku da zablista na velikoj svetskoj sceni konačno dobija i vranac. Na višednevnom ocenjivanju u Skoplju (S. Makedonija) dvadesetak međunarodnih profesionalnih sudija će na slepo probati i oceniti vina, a očekuje se oko sto uzoraka.

I dok se vinari budu radovali osvojenim odličjima biće to prilika da se međunarodni stručnjaci upoznaju sa lokalnim vinogradima i gastronomskom ponudom S. Makedonije koja se savršeno uklapa uz ukus i temperament vranca.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi