23 vina za Saklinga

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
23 vina za Saklinga

U Hong Kongu je čuveni vinski nos Džejms Sakling (James Suckling) po prvi put ocenio vertikale srpskih vina a reč je o ukupno 23 vina Vinarije Erdevik.

Jedna od najkompetentnijih svetskih kompanija za ocenjivanje vina jamessuckling.com objavila je uz opise ocene vertikala vina Grand Trianon, Omnibus Lector, Stifler’s Mom i Trianon vinarije Erdevik, uz 91 poen za tamjaniku Bellucci gde svakako treba pomenuti da nijedna ocena nije bila ispod 90+ poena.

- Važnost ocenjivanja od strane eminetnih stručnjaka je u prepoznavanju naših napora i potvrde da Fruška gora može da iznedri odlična, prepoznatljiva vina. Ne bih tu izostavio ni olakšavajuću okolnost koje donose dobre ocene prilikom prodaje vina u zemlji i inostranstvu – kaže Ramazi Inaišvili iz vinarije Erdevik - jer dobre ocene ulivaju sigurnost kod konzumenata prilikom prve kupovine.

Ocenjivanje jedne etikete, jednog vina je značajno ali pregled i valorizacija tog vina kroz berbe putem kompletne vertikale od strane izuzetno cenjenog stručnjaka jedinstven je zahvat u sferi domaćeg vinarstva. Potez naizgled rizičan ali koji je doneo željeni efekat po prijemu rezultata pogotovo što je u više navrata dohvaćeno i 93 poena čime se mnoge svetske vinske vedete ne mogu često pohvaliti.  

- Takođe nas raduje taj kontinuitet kvaliteta, a i to što su bela i crvena fruškogorska vina podjednako pozitivno ocenjena – zaključuje Inaišvili.   | 

nazad na vrh

Srodni tekstovi