Španska vina u srcu grada vol. 5

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Španska vina u srcu grada vol. 5

Na vinskoj pozornici Beograda se od 26. septembra do 1. oktobra održava festival Belgrade Wine Week u čijem je okviru peto izdanje manifestacije Španska vina u srcu grada.

Krenite na fantastično putovanje kroz vinsku i gastro kulturu Španije jer ova, sada već tradicionalna nedelja španskih vina, pruža priliku beogradskim hedonistima da isplove u istraživanje španskih ukusa, upoznaju neka nova vina, ili da uživaju u „starim“, proverenim favoritima.

Brojni beogradski restorani, vinoteke i vinski barovi pripremaju poseban program vinskih aktivnosti i degustacija: ekskluzivan odabir i ponudu španskih vina na čašu, popuste, radionice i vinske večere inspirisane tradicijom zemlje čija se vinska raznolikost odlikuje širokom paletom teroara koje karakterišu jedinstveni mikroklimatski uslovi budući da se vinogradi prostiru kroz devet klimatskih zona. A Španija je ujedno i evropska zemlja sa najviše sunčanih dana u godini.

Vizual za PR tekst

Stoga vas pozivamo vas da nam se pridružite u istraživanju vinskih bogatstava, ukusa, aroma i zadovoljstava koje Španija nudi svim zaljubljenicima u vino. Kompletan program degustacija i događaj, kao i spisak lokala koji nude poseban program za manifestaciju Španska vina u srcu grada, možete pogledati na sajtu Beogradske nedelje vina .

Za profesionalnu publiku, Ekonomsko odeljenje Ambasade Španije će u okviru festivalske nedelje organizovati i drugi po redu Salon španskog vina i hrane u saradnji sa Vinokulturom. Tokom ovog Salona biće održana vinska degustacija gde će biti predstavljena odabrana vina vinarija učesnica nakon čega sledi niz tematskih radionica prisutnih vinarija kao i ona na temu tradicionalnog sečenja španske šunke. 
Za više informacija o programu i načinu prijave možete se obratiti Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

nazad na vrh

Srodni tekstovi