Tikveš još bolji i veći

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Tikveš još bolji i veći

Vinarija Tikveš uložila je četiri miliona evra u izgradnju novog objekta i nabavku vrhunske opreme za prijem i preradu grožđa. Time je potvrđena dugoročna opredeljenost i strategija za kontinuirano ulaganje u dalji održivi razvoj i implementaciju ESG standarda (Environmental, Social and Governance Standards).

Ovi noviteti omogućavaju da se poveća ukupan kapacitet za prijem i primarnu preradu tokom berbe za dodatnih 1,25 miliona kilograma grožđa namenjenog za vrhunsko vino.

Kontinuirano ulaganje u sve segmente rada omogućava rast i napredak kompanije, a ukupna ulaganja u modernizaciju proizvodnje i uvođenje savremenih tehnologija, metoda i standarda rada, od ulaska M6 grupe u Tikveš a tokom poslednjih dvadesetak godina, ovim će premašiti 45 miliona evra do kraja 2023. godine.

- Bilo nam je važno da veći deo nove investicije bude završen pre otkupa grožđa koji se odvija isključivo uz poštovanje tržišnih mehanizama za koje se dugo zalažemo. – izjavio je predsednik UO vinarije Tikveš, Svetozar Janevski, i dodao - Ove godine smo imali nepovoljne vremenske prilike a kao posledica takvog stanja rod je značajno smanjen. Ali je zato prisutan izvanredan kvalitet grožđa, i uz ovu investiciju koja omogućava povećan kapacitet za prijem i preradu, očekujemo još bolji kvalitet vrhunskih vina iz ove berbe. Takođe, od realizacije nove investicije korist imaju i naši partneri uzgajivači, jer samo uz ulaganje i poštovanje svetskih standarda kvalitetne proizvodnje mogu da se stvore dodatne vrednost za sve, uključujući i višu cenu grožđa.

Tikves nove investicije result

Nova oprema omogućava visok stepen automatizacije i digitalizacije procesa što značajno povećava efikasnost i efektivnost prijema i prerade grožđa, štedi električnu energiju i skraćuje vreme čekanja uzgajivača. Sve ovo doprinosi očuvanju kvaliteta grožđa, smanjenju potrošnje energije u procesu prijema i prerade, kao i smanjenju emisije CO₂.

Svojim ukupnim poslovanjem, posvećujući posebnu pažnju novim ulaganjima a uz udeo u zaštiti životne sredine, primenom dobrih standarda upravljanja (ESG) vodeća makedonska vinarija Tikveš doprinosi jačanju društvene odgovornosti, te razvoju zajednice i društva u celini.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi