Ukusi otvorenog Balkana

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Ukusi otvorenog Balkana

U Beogradu na Kalemegdanu, oko Ribareve česme i Muzičkog paviljona, u narednim danima možete probati deset različitih vrhunskih street food kuhinja.

Ove godine su najveća atrakcija gosti iz regiona koji dolaze u okviru premijernog programa The Taste of Open Balkan, a koji promoviše gastronomsku fuziju Balkana kroz zajedničke namirnice, kulturu i tradiconalna jela koja u street food formatu. Uz kuhinjske specijalitete susednih država, tu su i ostali atraktivni učesnici koji će predstaviti kinesku i jamajčansku kuhinju, Poke sa Havaja, ali i nacionalni specijaliteti uz takodje nezaobilazne smeš burgere.

- Ovo je jedan od najvećih i najznačajnijih gastro festivala kod nas koji tokom deset dana poseti više od 100.000 ljudi – kaže Miloš Vukšić, izvršni producent Beofesta, organizatora manifestacije.

U pratećem programu festivala pored muzičkih nastupa, organizovana su takmičenja u stonom tenisu i pikadu, karaoke obračun, pub quiz, bazar odeće ali i praćenje ovonedeljnih glavnih sportskih dogadjaja na velikom platnu. Festival traje do nedelje 10. septembra, kada će tokom završnog vikenda biti organizovan CRS panel.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi