Spa centar u vinskom okruženju

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Spa centar u vinskom okruženju

Kako se oseća vino u buretu, ne znamo, ali ako kvalitetno vreme provedete u turskom kupatilu, bazenu ili sauni spa centra vinske kuće Helvecija 1880 u Vršcu, vaše telo će se osećati lagano i lepršavo kao penušavac.

Kada je Vinarija Drašković otvorila vinsku kuću Helvecija 1880 u renoviranom vinskom podrumu s kraja 19. veka, bilo je odmah jasno da je u pitanju objekat vinskog turizma jedinstven na ovim prostorima.

Danas su u funkciji Vinski salon, “a la carte” restoran, 17 smeštajnih jedinica, Barique restoran originalne  atmosfere vinskog podruma, kao i eksterni restoran Zlatni čokot namenjen proslavama. Od ovog leta u mističnom podzemlju jednog od svojevremeno najvećih evropskih vinskih podruma, u pogonu je i ušuškani, romantični, vinski spa centar, mesto oporavka svih čula.

H 25

Svakoga dana od 9 do 22 časa moguće je relaksirati se u ciglom i kamenom zasvođenom nekadašnjem podrumu gde su čuvani konjaci u 19. veku a gde se sada nalazi mali bazen, te tursko kupatilo i finska sauna sa temperaturom do 80 stepeni Celzijusa smešteni u autentičnim vinskim bačvama.

Ove prostorije su pažljivo dizajnirane kako bi pružile udobnost i intimu, istovremeno čuvajući šarm originalnih drvenih površina čime praktično predstavljaju umetničko delo koje spaja estetiku vinskog podruma s modernim konceptom wellnessa. Za relaks i terapeutske masaže zadužena su dva ili tri profesionalna masera, a šest je maksimalan broj gostiju spa centra kako bi se svako osećao komotno. Iz tog razloga neophodno je rezervisati termin koji je u trajanju od dva i po sata.

H 18 1

Prednost rezervacije imaju gosti koji su u Helveciji na noćenju, gde je u cenu Deluxe sobe uključeno korišćenje spa centra, dok je uz korišćenje Standard sobe popust na usluge spa centra 50%. Usluge mogu priuštiti i eksterni gosti koji termin plaćaju 5.000 RSD za dve osobe dok je cena za četiri osobe 7.200. U oba slučaja u cenu je uključena gratis voda u bočicama, dok je za četvoro predviđen i voćni tanjir. Naravno, pravi hedonisti mogu tokom uživanja u vodenoj relaksaciji poručiti vino ili gastronomske specijalitete.

Rezervacije na telefon 013 2190601   | 

nazad na vrh

Srodni tekstovi