Premijera: I,G Rose 2022 Ilić-Nijemčević

  • Objavljeno u Vesti
Premijera: I,G Rose 2022 Ilić-Nijemčević

Vinarija IN (Ilić Nijemčević) pustila je na tržište suvo i upečatljivo svetlo roze vino neobičnog naziva I, G Rose.

Kupaža muskat hamburga sa 20% merloa je izuzetno voćna, sveža, divno balansirana, a sam izgled vina i totalni ribrendig momentalno privlači pažnju pre nego vino otvorite.

- Podjednako je neverovatno koliko lepo izgleda ovaj roze kad držiš bocu u ruci, ali i kako fantastično reaguju ljudi iz vinskog posla kada ga vide – otkriva Gordana Nijemčević iz vinarije IN u Bikić Dolu na zapadnoj granici srpskog dela Fruške gore.

Gotovo čitavo leto čekali smo da ovaj roze stigne na police i u pojedine barove, ali evo, i to se dogodilo. Urađeno je 8.000 litara vina dosta punog tela koje se može uživati aperitivno ali se savršeno slaže sa bogatim izborom gastronomije, pa zahvaljujući velikoj svežini, 13% alkohola i besprekornom balansu i sa ultra jakom hranom.

- Od kada je sa nama enolog Tatjana Tanja Đurićić,  pokušavamo da izvučemo potpunu specifičnost karakteristika grožđa što je njoj posebno bitno. Maksimalno se trudimo da najbolje iz naših vinograda i podruma prenesemo u vino, a posebno jer je ovo prvi roze koji je Tanja radila za nas. Zato mi je bila velika želja da I,G bude u svakom segmentu iskorak, kako u vizuelnom delu tako i kvalitetu vina.

Kristalno roze vino savršeno leži u ruci. Prednja etiketa svedena je samo na inicijale I & G sa minimumom zlatnog okvira i zareza na metalize srebrnoj pozadini. Svi podaci o vinu nalaze se na providnoj kapici oko kvalitetnog čepa. Ipak, minijaturna zadnja etiketa sa QR kodom direktno deli ekspresiju vina na Instagram.

- Etiketu je uradio Vladan Stanojlović Kika, ali sam jako ponosna što smo uspeli da u brend prenesmo sve što sam imala u glavi. Ivana Ilić i ja, kao Ivana i Goca zajednički živimo lepu IN priču iako smo potpuno različitog  karaktera. Tada sam shvatila da je vino dovoljno puno za nas obe i da je sasvim dovoljno da naši inicijali, odvojeni samo jednim malim intrigantnim zarezom, u potpunosti iznesu sve vezano za ovaj roze. Opet, kroz ta slova postoji i konekcija sa Instagramom čime se dodatno približavamo korisnicima popularne aplikacije.

Jeste sve promenjeno osim jedne stvari, otkriva Gordana.

Vinarija IN je specifična i prepoznatljiva po muskat hamburgu koji ume pozitivno da zbuni stručnjake na blajnd testingu i to je onaj aromatski deo koji su devojke bezuslovno želele da zadrže. Zaista, muskatne note dominiraju jer je fermentacija rađena u inoks tankovima bez maceracije kako bi se očuvala upečatljiva kristalna roze boja.

 - Vidi se veliki iskorak u odnosu na ono što smo ranije, pre dolaska Tanje radili, i što će sve, nadam se i dalje ići tim putem – kaže Goca koja pravi proboj ovog vina očekuje na vinskom festivalu u Sremskoj Mitrovici a potom i na brojnim vinskim dešavanjima u Beogradu.  |

Foto: Slobodan Vidović 
nazad na vrh