Verkat uz Michelin zvezdice

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Verkat uz Michelin zvezdice

Vino Grašac beli2020 fruškogorske vinarije Verkat iz Čerevića uzdrmalo je srpsku ali i regionalnu vinsku scenu. A sada stiže vest kako je vino, koje je grašac dovelo u fokus šire javnosti, dobilo novu potvrdu na svetskom nivou ulaskom u restorane sa Michelin zvezdicama.

Lepe novosti iz boutique vinarije koju vode sestre Sonja i Nataša Vrkatić a koja je prvobitno skrenula pažnju izvrsnim vinom od sorte malvazija, jedinstvenim u Srbiji.

Ostvaren je prvi izvoz vina u Belgiju i Nemačku, a vrata značajnog poduhvata za još mladu vinariju ali i prepoznavanje srpskih vina u svetu otvorila je etiketa Verkat Grašac beli 2020 koja je ulistana na meni restorana Cuines, 33 u Belgiji. Ovaj fine dining restoran u oblasti Knokke Heist u blizini obale i holandske granice nosi oznaku Michelin zvezdice, a orjentisan je na kuhinju koju prožimaju brojni uticaji od onih mediteranskih do orijentalnih. Za grašcem će ubrzo slediti i ostala vina iz Verkat ponude.

malvazija verkat
Nagrađivana malvazija vinarije Verkat

Kako saznajemo, Verkat vina iz poslednje berbe, Malvazija 2022 i Roze 2022, će biti dostupna na tržištu od septembra meseca, dok za zimu iz vinarije najavljuju značajan novitet. Naime, premijerno će tada biti predstavljena Frankovka sa kojom Verkat započinje svoju ponudu crvenih vina.   | 

Foto: Intuit Studio
nazad na vrh

Srodni tekstovi