Premijera: Dobra vila 2022, Chateau Prince

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Premijera: Dobra vila 2022, Chateau Prince

Tamjanika pod etiketom Dobra vila proizvedena je od tek statasalog vinograda u selu Kopljare vinarije Chateau Prince.

Savršeno obrađena loza, uz pomoć sistema kap po kap i veliku brigu zaposlenih, te majstorstvo jednog od vodećih makedonskih enologa Lazara Ristova, dala je savršeno letnje vino sa dodatnim atributima.

- S obzirom na to da je naša prva tamjanika rođena od prvog roda, prijatno nas je iznenadila aromama livadskog cveća i meda, pa i prevazišla sva očekivanja. Znali smo da će biti dobra ali ovakav smo rezultat očekivali tek za dve ili tri godine – kaže Maša Blagojević iz vinarije Chateau Prince.

Na oko pet i po hektara tamjanika se nalazi u društvu kaberne frana, kaberne sovinjona i morave a iz berbe 2022 dobijeno je tek negde do 5.000 boca dok će ove godine biti više, naravno ako vreme posluži.

- Većina tamjanika koje sam probala su bile uglavnom lagane dok je ova naša dosta specifična. Ona jeste pravo letnje vino ali i ono koje odlično ide uz hranu.

A ako pitate zašto je vino sa 13% alkohola dobilo takvo ime, sledi logičan odgovor:

-  Hteli smo da ostane u duhu imena ostalih naših vina, a pošto na etiketi imamo neke leptiriće, ptičice, listiće vinove loze, a da je tamjanika ovako lagana, aromatična i lepršava, rekli smo hajde neka bude dobra vila – objašnjava Maša.  |

Foto: Slobodan Vidović
nazad na vrh

Srodni tekstovi