Sedmi Salon žilavke u Trebinju

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Sedmi Salon žilavke u Trebinju

U Trebinju će se 17. avgusta 2023. godine, od 19 do 24 časa u Vinskoj Galeriji Vukoje održati sedmi Salon žilavke.

Prošlogodišnjem izdanju ove tradicionalne manifestacije prisustvovalo je više od 850 posetilaca koji su imali priliku da degustiraju i uživaju vina od najvažnije bele sorte Hercegovine. Tom prilikom dostupne su bile etikete Hercegovina produkta, Hepoka, Vino Milas, Podruma Ostojić, Podruma Vilinka, Carskih vina, Podruma Begić, Podruma manastira Tvrdoš, Vinarije Marijanović, Podruma Andrija, Podruma Aćimović, Rubisa, Vinograda Nuić, Vinarije Anđušić, Vinarije Brkić, Vina Majić, Podruma Delić, Vinarije Sekulović, Vinarije Domano, Vinarije Dabić, Vinarije Škegro, VinarijeČitluk, Vinarije Anđelić i Podruma Vukoje 1982.

Predstavljeno je oko 70 različitih etiketa, a vinsku feštu ispratilo je više od 60 akreditovanih novinara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Italije i Velike Britanije.

Pored žilavke na Salonu su bili prisutni i degustirani tipični i tradicionalni prehrambeni proizvodi pa je ova manifestacija u novinskim izveštajima nazvana „pravi enogastronomski festival ukusa“.

Ovom, sedmom Salonu žilavke prisustvovaće isti proizvođači vina koji će sa gostima i kolegama degustirati i pritom predstaviti sopstvene nove etikete, kako sortnih vina žilavke, tako i kupaža sa minimalno 50% ove izvanredne sorte.

Uz vinare biće tu proizvođači sira, pršuta i drugih

tradicionalnih proizvoda Hercegovine dok će se po prvi put posebno prezentovati maslinarstvo Hercegovine. Tim povodom najavljeno je prisustvo svih većih proizvođača maslinovog ulja iz ovog dela Bosne i Hercegovine.

Sedmi Salon žilavke uz domaćine iz Vinskog podruma Vukoje 1982 vas očekuje!   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi